13 Tempat Makan Best Seafood Di Gerik, Perak | Gerik merupakan sebuah tempat yang berada di daerah hulu perak yang merupakan bandar yangg terletak di tengah lembah banjaran-banjaran bintang dan titiwangsa. Jika anda ingin mencuba variasi makanan yang unik dan lezat bolehlah datang dan cuba makanan didaerah Gerik ini.

Teringin nak mencuba makanan-makanan lazat dan menarik dari daerah Gerik tapi tak tahu nak makan di mana? Berikut adalah senarai beberapa tempat makan seafood best di Taiping,Perak.

 

1. CASTELLA CAFE – SEAFOOD

Castella cafe adalah sebuah cafe sungai yang begitu popular di perak dengan konsep yang digunakan yang bukan sahaja menarik pelancong dalam negeri malah pelancong louar juga. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang ada di restoran ini ialah seperti nasi buluh, ikan bakar, sambal ikan bakar, ikan baung masal lemak, ikan sebarau , ikan goreng, set ikan tenggalan, bawal goreng, dan banyak lagi hidangan berasaskan ikan yang dihadangkan secara unik didalam buluh yang boleh anda cuba di sini.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Kg Pdg Stang 33310 Gerik, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 019-539 1707

 

2. KEBUN RESTORAN IKAN BAKAR – SEAFOOD

Teringin makan makanan seperti ikan bakar di Gerik? Anda boleh lah cuba berkunjung ke restoran kebun ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti ikan bakar, talapia goreng, nasi putih ikan keli goreng aneka nasi dengan lauk pauk dan banyak lagi.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Kampung padang kunyit 33300 Gerik, Perak, Malaysia Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali jumaat, jam 11.00 pagi hingga 4.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 012-623 4712

3. RESTORAN SANTAI GERIK – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan banyak menu yang popular di sini. Korang patut datang ke sini untuk merasai menu seafood yang terdapat di restoran mereka. Harga di sini juga sangat lah mampu milik. Antara menu menu yang ada di restoran ini ialah seperti siakap masam manis, kailan ikan masin, nasi goreng ikan rebus, kerabu seafood, siakap stim limau dan banyak lagi hidangan yang ada.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini  di 33300 Gerik, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali jumaat, jam 11.00 pagi sehingga 11.45 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-456 5440

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Gerik ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply