13 Tempat Makan Best Seafood Di Taiping, Perak | Bandar Taiping merupakan bandar warisan yang terletak di Negeri Perak Darul Ridzuan yang juga merupakan ibu negeri. Taiping juga menjanjukan pelbagai jenis variasi makanan yang sedap dan unik untuk anda nikmati. Jika anda datang ke perak bersama keluarga anda perlu cuba makan makanan di sini.

Rugi kalau datang ke taiping tapi tidak mencuba hidangan yang ada disini. Tapi dimana nak cari tempat makan yang best dan sedap di sekitar bandar taiping ini. Berikut merupakan senarai beberapa tempat makan seafood best di Taiping,Perak.

1. GULAI SEMILANG ASSAM KUMBANG – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan pelbagai menu lauk pauk yang sesuai dijamu selera pada waktu tengah hari. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.

Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti aneka lauk pauk yang dimakan bersama nasi, gulai ikan semilang, lontong, mee bandung, kembung masak tauchu, kari kepala ikan dan banyak lahi hidangan yang ada.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

May be an image of food

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Asam Kumbang 34000 Taiping, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 6.30 petang sehingga 2.30 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-438 8412

2. TOMYAM SEJATI – SEAFOOD

Peminat tomyam memang sangat digalakkan untuk datang kesini dan nikmati hidangn yang disediakan. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti nasi berlauk dengan aneka lauk pauk, tomyam capur dan tomyam seafood udang, sotong,  tomyam fried rice, ikan keli sambal dan bakar,nasi kerabu, aneka masakan sotong dan ikan dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di No.1A, Lorong Tupai 34000 Taiping, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 8.00 pagi sehingga 12.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 019-544 6443

3. DEENA TOMYAM – SEAFOOD

Restoran deena ialah sebuah restoran yang menyediakan hidangan thai yang popular di taiping perak. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti tom yam soup, koey tiaw tomyam, ikan denga sos thai, udang black paper, ikan masak stim limau, laksa, siakap 3 rasa, belut lada hitam, dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Taiping, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 4.30 petang sehingga 2.30 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon
017-579 7779

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Taiping ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply