13 Tempat Makan Best Seafood Di Hulu Terengganu, Terengganu | Hulu Terengganu merupakan destinasi makanan laut yang menarik di Terengganu! Dikenali dengan keindahan alam semulajadi dan pantai yang menakjubkan, kawasan ini juga menawarkan pelbagai tempat makan best seafood yang memikat. Anda akan menjumpai hidangan laut segar dan lezat yang menggoda selera di sini.

 

1. RATOH KETAM SEAFOOD CORNER – SEAFOOD

Ratoh Ketam Seafood Corner terkenal dengan menu ketam mereka. Bagi peminat ketam korang wajib singgah ke sini jika datang ke Kuala Berang. Terdapat banyak jenis masakan ketam yang ada di kedai ini.

Menu yang mereka sajikan adalah seperti baby octopus, shellout seafood, ketam masak salted egg, udang galah masak salted egg dan sebagainya. Lokasi kedai ini juga strategik iaitu mudah untuk korang cari.

Jomlah datang mencuba hidangan unik di kedai ini dan rasakan kekayaan rasa laut yang tiada tandingan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan di sini, lokasi restoran ini terletak di Jalan Astaka, Kampung Rahmat, 21700 Kuala Berang, Terengganu. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali hari Selasa dari jam 5 petang sehingga 12 tengah malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi nombor telefon berikut 016-988 7332.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/ratohketamseafoodcorner/?locale=ms_MY

 

2. D’PAYANG KITCHEN – SEAFOOD

D’Payang Kitchen, destinasi makanan unggulan di kawasan ini! Kepuasan pelanggan adalah keutamaan mereka, dan mereka berusaha memberikan hidangan yang luar biasa dengan cita rasa dan inovasi yang terjamin. Kedai makan ini mendapat rating yang tinggi di Google dan komen yang memuaskan.

Kedai ini menyajikan makanan seafood seperti maggi ketam special, shellout seafood, masakan panas dan masakan western.

Jomlah datang mencuba hidangan unik di kedai ini dan rasakan kekayaan rasa laut yang tiada tandingan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan di sini, lokasi restoran ini terletak di 517-B-jalan bukit tok bat kuala Berang, 21700 Kuala Berang, Terengganu. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali hari Selasa dari jam 4 petang sehingga 11.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi nombor telefon berikut 012-806 3075.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063544270127

 

3. WARONG TOMYAM IKAN 4S – SEAFOOD

D’Payang Kitchen, syurganya makanan unggulan di kawasan ini! Dengan komitmen untuk memenuhi kepuasan pelanggan dengan hidangan yang luar biasa, penuh cita rasa dan inovasi yang mengagumkan. Terbukti dengan rating tinggi di Google dan komen yang memuaskan.

Diantara menu makanan laut yang disediakan disini ialah ketam masak berempah, tilapia 3 rasa, tilapia goreng padu, set keli goreng, seafood combo, shellout, laksa dan banyak lagi

Jomlah datang mencuba hidangan unik di kedai ini dan rasakan kekayaan rasa laut yang tiada tandingan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan di sini, lokasi restoran ini terletak di Kampung Batu 23 sebelah hospital, 21700, Terengganu. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali hari Rabu dari jam 7 pagi sehingga 12 tengah malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi nombor telefon berikut 013-981 4860.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/TomyamIkanFourS/?locale=ms_MY

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Hulu Terengganu ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply