13 Tempat Makan Best Seafood Di Setiu, Terengganu | Setiu merupakan salah satu daerah di negeri Terengganu, Malaysia. Ia bersempadan dengan daerah Besut di utara, daerah Hulu Terengganu di barat.

Banyak tempat makan yang menarik yang dapat anda kunjungi jika datang melawat ke Setiu di Terengganu ini. Perut lapar tapi tak tahu nak makan dimana? Berikut merupakan senarai tempat makan best seafood di Setiu.

Tunggu apa lagi? Jom kita merasai kehebatan hidangan di tiga restoran ini. Pasti setiap suapan adalah karya seni dan kelazatan yang dapat menggugah selera anda.

 

1. DPERAHU SEAFOOD @ WAJIDI SEAFOOD – SEAFOOD

Dperahu Seafood menyajikan makanan laut yang segar dan mereka mempunyai kelainan tersendiri iaitu menyajikan makanan laut di dalam talam. Terdapat 5 jenis masakan makanan laut dalam satu set dulang.

Kebanyakkan pengunjung yang datang ke sini memberikan komen yang positif dan yang baik tentang masakan disini. Harga disini juga sangatlah murah dan berpatutan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di 3685, Kampung Merang, 21010 Kuala Terengganu, Terengganu. Waktu operasi pada setiap hari kecuali isnin, pada jam 5 petang sehingga 12.05 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 013-432 9434.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/dperahudataranshahbandar/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/dperahuseafood/?hl=en

 

2. CIKRAA SEAFOOD – SEAFOOD

Restoran ini menyajikan menu masakan laut yang fresh dan mendapat rating yang tinggi di google. Kebanyakkan pengunjung yang datang ke sini memberikan komen yang positif dan yang baik tentang masakan disini. Harga disini juga sangatlah murah dan berpatutan.

Diantara menu yang disediakan ialah seperti udang galah celup tepung dan masak salted egg merupakan menu popular disini. Selain itu terdapat juga menu lain seperti udang galah 3 rasa, udang galah goreng, udang galah masak lemak dan banyak lagi hidangan menarik.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di 21450 Chalok, Terengganu. Waktu operasi adalah pada setiap hari, pada jam 2.30 petang sehingga 12 tengah malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 011-5557 9119.

 

3. DNORA SEAFOOD & WESTERN BANJIR – SEAFOOD

DNORA Seafood & Western Banjir merupakan kedai makanan yang terkenal di Setiu. Kedai ini mendapat rating yang tinggi di Google dan rata-rata memberi komen dan review yang bagus. Kedai makan ini menekankan konsep “Western Banjir” dan “Seafood Banjir”. Terdapat juga makanan panas ala thai di kedai ini.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di  21450 Chalok, Terengganu. Waktu operasi pada setiap hari kecuali Ahad, pada jam 4.30 petang sehingga 12.05 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 014-801 2049

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/dnora.seafood.7/?locale=ms_MY

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Setiu ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply