an 13 Tempat Makan Best Seafood Di Marang, Terengganu | Marang merupakan daerah yang bersebelahan dengan Daerah Kuala Terengganu, Daerah Dungun & Daerah Hulu Terengganu serta mempunyai beberapa tarikan pelancongan yang sering menjadi kunjungan pelancong dalam dan luar negara. Selain itu, terdapat juga pelbagai tempat makan makanan laut yang menarik yang perlu anda kunjungi.

Banyak tempat makan yang menarik yang dapat anda kunjungi jika datang melawat ke Marang di Terengganu ini. Perut lapar tapi tak tahu nak makan dimana? Berikut merupakan senarai tempat makan best seafood di Marang, Terengganu.

 

1. D’BESI IKAN CELUP TEPUNG MARANG – SEAFOOD

Untuk pengetahuan semua, restoran masakan melayu ini menggunakan udang dan sotong segar tempatan. Restoran ini juga popular dengan hidangan makanan lautnya yang pelbagai. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengam kebanyakkan komen memberi maklumbalas yang positif tentang hidangan dan layanan di sini. Harga di restoran ini juga murah dan berpatutan.

Diantara menu-menu yang disajikan di sini ialah seperti udang dan sotong goreng tepung yang popular di sini. Selain itu terdapat juga grilled spicy squid, grillled fish, ikan bakar daun pisang, ikan patin masak tempoyak, siakap bakar  dan juga lauk pauk yang berasaskan hidupan darat dan laut yang disediakan di sini.

Marilah datang bersama dan rasai kelazatan autentik di restoran ini, di mana setiap hidangan adalah pengalaman yang tiada tandingan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jetty Pulau Kapas/Gemia, Arked Jeti Pelancongan, 21600, 21600 Marang, Terengganu. Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 4 petang sehingga 11.50 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel 014-808 9181.

 

2. WARUNG SELERA DHE RHU – SEAFOOD

Warung ini terletak berhampiran dengan pantai dan dalam kawasan perkampungan. Sesuai untuk pengunjung yang datang ke pantai untuk singgah menjamu selera di sini. Menu di kedai ini juga banyak dan pelbagai masakan laut, masakan panas dan masakan ala thai terdapat di sini.

Restoran ini mendapat rating yang tinggi di Google. Pengunjung kedai ini memberi maklumbalas yang positif tentang hidangan dan layanan di sini. Harga di restoran ini juga murah dan berpatutan.

Marilah datang bersama dan rasai kelazatan autentik di restoran ini, di mana setiap hidangan adalah pengalaman yang tiada tandingan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di KM 21, JALAN DUNGUN-K.TERENGGANU,, 21600 Marang, Terengganu. Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 4.30 petang sehingga 12.30 tengah malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel 017-968 7808.

 

3. MERCHANG TOMYAM – SEAFOOD

Bagi penggemar ketam restoran ini merupakan tempat wajib anda singgah apabila anda datang bercuti di Marang. Kedai tomyam ini mendapat rating yang tinggi di Google. Kebanyakkan komen memberi maklumbalas yang positif tentang hidangan dan layanan yang best. Harga di kedai tomyam ini juga murah dan berpatutan.

Mereka menyediakan pelbagai jenis masakan ketam seperti ketam berlada, ketam salted egg, ketam masak kam heong dan banyak lagi. Korang patut datang untuk mencuba ketam yang segar ini.

Marilah datang bersama dan rasai kelazatan autentik di restoran ini, di mana setiap hidangan adalah pengalaman yang tiada tandingan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Kampung Pulau Rusa Baharu, 21610 Marang, Terengganu. Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 5 petang  sehingga 1 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel 09-832 1094.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/MTYS01/?locale=ms_MY

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Marang ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply