13 Tempat Makan Best Seafood Di Melaka Tengah, Melaka | Melaka Tengah merupakan sebuah daerah dalam negeri Melaka, Malaysia. Di daerah ini terletaknya ibu negeri Melaka iaitu Bandaraya Melaka. Bandar-bandar lain termasuklah Bukit Baru, Ayer Keroh, Ayer Molek, Batu Berendam, dan Bandar Hilir. Selain itu, terdapat juga pelbagai tempat makan makanan laut yang menarik yang perlu anda kunjungi.

Nak tahu secara terperinci di manakah tersoroknya semua lokasi makanan seafood di Melaka Tengah? Teruskan membaca senarai tempat makan best seafood di Melaka Tengah sehingga ke penghujung.

1. CENGKERANG SEAFOOD JUMBLE – SEAFOOD

Sesuai untuk pengunjung yang datang ke pantai untuk singgah menjamu selera di sini. Menu di kedai ini juga banyak dan pelbagai masakan laut, masakan panas dan masakan ala thai terdapat di sini.

Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengam kebanyakkan komen memberi maklumbalas yang positif tentang hidangan dan layanan di sini. Harga di restoran ini juga murah dan berpatutan.

Marilah datang bersama dan rasai kelazatan autentik di restoran ini, di mana setiap hidangan adalah pengalaman yang tiada tandingan.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di No 10, Jalan KLJ 1A, Taman Kota Laksamana Jaya, Melaka, 75250 Malacca. Waktu operasi pada hari Sabtu dan Ahad adalah pada pukul 1 tengah hari sehingga 11 malam, manakala pada hari Rabu dan Khamis adalah pada pukul 3 petang sehingga 11 malam dan pada hari Jumaat pada pukul 5 petang sehingga 11 malam. Hari Isnin dan Selasa tutup. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel 011-2074 8852.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/cengkerangseafood/

 

2. RESTORAN IKAN BAKAR PARAMESWARA – SEAFOOD

Siapa yang rajin pi Melaka mesti tau tempat makan best ni. Restoran ini rata-rata mendapat komen yang baik dari pelanggan dan harga di sini berpatutan dan berbaloi untuk dicuba. Restoran merupakan restoran ikan bakar yang sangat popular di Melaka Tengah.

Diantara hidangan yang ada di sini ialah ikan bakar, tomyam campur, kerang rebus, siakap stim limau, ketam kunyit, lala masak cili, butter prawn, siakap 3 rasa, dan banyak lagi menu yang ada di sini.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Ikan Bakar Parameswara, Jalan Medan Ikan Bakar Umbai, Pernu Pengkalan, 75460 Ayer Molek, Malacca. Waktu operasi pada setiap hari kecuali isnin, pada jam 5 petang sehingga 12 tengah malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-979 9903 atau boleh terus email ke [email protected].

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100048476236298

 

3. IKAN BAKAR SEGAR HJ MUSA/ AKMAL BAHARI – SEAFOOD

Restoran Ikan Bakar Segar Hj Musa/ Akmal Bahari  merupakan salah satu restoran yang mendapat rating yang tinggi di google yang terletak di georgetown. Ia mendapat komen yang baik dari pelanggan dan harga di sini berpatutan dan berbaloi untuk dicuba. Premis perniagaan ini merupakan restoran ikan bakar yang sangat popular di Melaka Tengah.

Nikmati hidangan yang dipenuhi dengan rahsia rempah ratus tradisional dan sentuhan kreativiti yang khas dari mereka.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jln Bukit Baru- Duyong, Taman Semabok Jaya, 75460 Melaka. Waktu operasi pada setiap hari kecuali Rabu, 5 petang sehingga 11 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 017-308 7323

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/people/Ikan-Bakar-Segar-Hj-Musa-Pak-Tam/100057404900134/?paipv=0&eav=AfZlgQSm9nX-T_zsrkaZ9w02nr7pk5u1btwfPY42lZe6SHMItbguA43fkU0tK5DsO3w&_rdr

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Melaka Tengah ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply