3 Tempat Makan Best Seafood Di Kota Sarang Semut Kedah | Kota sarang semut merupakan sebuah daerah yang terletak di negeri kedah yang bersempadan dengan yan dan pendang. Terdapat beberapa tempat menarik disini seperti pulau buntung yang berada berdekatan kota sarang semut. Selain itu, disini juga terdapat banyak tempat menarik untuk anda menjamu selera bersama keluarga di kota sarang semut.

Perut lapar tapi buntu nak makan dimana? Nak cari tempat makan yang best dan berbaloi? Berikut merupakan senarai tempat makan seafood yang best yang ada di kota sarang semut.

 

1.Anjung Ikan Bakar Kota Sarang Semut

Restoran yang terletak di pekan kota sarang semut ini merupakan salah satu restoran yang terkenal disini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi dengan koemn yang positif di google. Harga disini juga berpatutan dan sangat sesuai untuk anda menjamu selera bersama keluarga.

Pelbagai masakan yang disediakan disini seperti aneka masakan panas, shellout, nasi berlauk, makanan bergoreng, masakan seafood ala western, masakan kampung , aneka masakan ikan laut dan banyak lagi disini.

May be an image of food

May be an image of food

May be an image of food

No photo description available.

No photo description available.

 

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jalan Utama Alor Setar-Sungai Petani, Kampung Bukit Besar, 06800 Kota Sarang Semut, Kedah Waktu operasi pada setiap hari kecuali isnin pada jam 4 petang sehingga 12 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 016-604 3908

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/anjungikanbakarkotasarangsemut/

 

2.Kedai Makan Buluh Lima

Kedai ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memberikan maklum balas yang positif di google tentang hidangan dan layanan di kedai ini. Harga disini juga murah dan berbaloi untuk dicuba.

Kedai ini menyediakan makanan berkonsepkan masakan kampung. Diantara menu yang disediakan ialah seperti shellout, tomyam seafood, yong tau fu, nasi berlauk, masakan bergoreng dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

 

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Kota Sarang Semut, 06700 Kota Sarang Semut, Kedah. Waktu operasi pada setiap hari. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 012-7655460

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/pages/Kedai%20Makan%20Buluh%20Lima/527302977651519/

 

3.The CKT #Ketagih

The ckt  ialah sebuah restoran yang diusahakan oleh anak bumiputra pendang  yang membuka cawangannya di kota sarang semut di kedah. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan rata-rata komen memberikan maklumbalas positif tentang hidangan disini. Harga di sini juga murah dan berbaloi untuk dicuba.

Diantara menu yang disediakan disini ialah char kueyteow udang, char kueyteow sotong, aneka masakan panas dan banyak lagi yang disediakan.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

 

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Kota Sarang Semut, Kedah, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali selasa. Waktu operasi ialah pada pukul 5 petang sehingga 12 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 011-2510 2380

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/thecktwady

 

Share.

Leave A Reply