13 Tempat Makan Best Seafood Di Kuala Muda, Kedah | Kuala muda  merupakan sebuah daerah di bahagian selatan negeri kedah. Di daerah ini kita akan sentiasa disajikan dengan pemandangan gunung jerai dari daerah kuala muda ini dan disini juga terdapat pelbagai tempat menarik yang boleh anda lawati seperti pantai merdeka, monumen tsunami, pasar bisik kuala muda, pulau sayak dan banyak lagi. Selain itu kuala muda juga mempunyai banyak tempat makan menarik untuk dicuba oleh anda.

Jika anda berkunjung ke kuala muda jangan lepaskan peluang untuk berkunjung ke tempat-tempat makan yang menarik disini. Tapi dimana tempat-tempat makan yang best yang ada disini? Berikut merupakan senarai 13 tempat makan menarik yang ada di kuala muda kedah.

1. SELERA DATARAN TSUNAMI – SEAFOOD

Restoran makanan laut ini adalah restoran yang terletak berhampiran dengan monumen tsunami. Mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang positif di google. Restoran ini menawarkan harga makanan yang murah dan berbaloi.

Diantara menu yang disediakan disini ialah nasi campur seafood, mee udang tsunami, ikan celup tepung, laksa kedah, sotong goreng tepung, sotong bakar, siakap bakar, udang galah  dan banyak lagi makanan laut disini.

May be an image of fried rice and fish and chips

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Kompleks Memorial Tsunami, Pantai Kuala Muda, Kota Kuala Muda, Kedah Darul Aman., Kota Kuala Muda, Malaysia Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari rabu, pada jam 10 pagi sehingga 9.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-480 9897

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/SeleraDataranTsunami/

 

2. PAKSU MEE UDANG PULAU SAYAK – SEAFOOD

Restoran yang terletak di pulau sayak ini ialah restoran yang menyajikan mee udang yang popular di kawasan ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang positif. Harga disini juga berpatutan dan murah.

Restoran yang menghadap laut ini menjadi salah satu tarikan disini kerana pemandangannya yang indah. Diantara menu yang disediakan disini ialah seperti mee udang special, nasi goreng udang, maggi udang kuah, special prawn fried rice, koey teaw kerang biasa dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di PAKSU MEE UDANG PULAU SAYAK , Kampong Pulau Sayak, Malaysia Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari isnin, pada jam 11 pagi sehingga 10 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 017-481 4730

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100071103516672

 

3. USOP MEE UDANG LAUT PULAU SAYAK – SEAFOOD

Restoran mee udang ini merupakan salah satu restoran yang popular disini. Kebanyakkan pelancong yang datang adalah pelancong luar yang sanggup menempuh perjalanan jauh semata untuk menikmati mee udang yang padu disini. Restoran ini mendapat rating yang tertinggi di google dan komen yang sangat positif. Harga disini juga sangatlah murah dan berpatutan.

Diantara menu popular disini semestinya mee udang walaupun tekstur kuahnya agak cair  tapi keenakannya sangat padu. Di antara menu lain yang harus dicuba juga ialah nasi goreng udang special, mee goreng udang, nasi goreng seafood, mee ketam, udang celup tepung, nasi putih ikan bawal goreng dan banyak lagi.

May be an image of food

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Menjamu selera sambil menikmati keindahan dari pantai memang menjadi tempat utama tarikan pelanggan. Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Kompleks Bilik Sejuk Fama, K639,, Kampung Teluk Chengai Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari isnin, pada jam 10 pagi sehingga 10 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-432 1857

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/usopmeeudangpulausayak

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Kuala Muda ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply