13 Tempat Makan Best Seafood Di Parit Buntar, Perak | Parit Buntar adalah sebuah bandar yang berada  diutara yang berada di negeri Perak Darul Ridzuan. Korang nak tahu tak di Parit Buntar ni terdapat banyak tempat makan yang manarik dan best tau yang patut korang kunjungi terutama makanan yang berasaskan laut.

Teringin mencuba makanan masakan orang perak yang best best dan sedap? Perut dah berbunyi  tapi tak tahu nak makan di mana? Jangan risau, berikut adalah senarai beberapa tempat makan seafood best di Parit Buntar di Perak.

 

1. ANN STEAMBOAT & GRILL HOUSE – SEAFOOD

Ann steamboat & grill house adalah sebuah restoran yang popular sebagai tempat ‘syurga makanan’ . Restoran ini juga menyediakan lebih 60 jenis hidangan berasaskan makanan laut yang cukup popular di Parit Buntar. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan rata rata komen memuji masakan dan layanan yang disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang ada disini ialah seperti  aneka pilihan hidangan steamboat, aneka shellout yang berasaskan ketam nipah, duang, sotong, kepah, kerang. Selain itu di sini juga terdapat hidangan seperti tomyam soup, octopus baby, oyster dan banyak lagi.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di No 38 persiaran perwira pusat Bandar parit buntar 34200 Parit Buntar, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 3.00 pagi hingga 12.00 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 011-1164 6287

2. D’FRIEND STEAMBOAT & BBQ – SEAFOOD

Restoran steamboat ini adalah port makan yang menjadi tumpuan penduduk parit buntar yang tidak jemu dikunjungi pelanggan.  Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan rata rata komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang ada disini ialah seperti  sesfood combo, steamboat mix, aneka pilihan untuk steamboat seperti udang, ketam, sotong, kepah, lala, kupang, aneka fishballs dan di sini juga terdapat masakan panas seperti mee dan bakso sup.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 2160, jalan kampung kedah,Kampung Kedah,34200Parit Buntar,Perak. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali rabu, jam 4.00 petang hingga 12.00 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 016-921 9202

3. BRADER’S CAFE HQ – SEAFOOD

Restoran ini mempunyai beberapa buah cawangan di seluruh malaysia dan sangat popular dalam kalangan penduduk. Cawangan yang berada di parit buntar ini menyediakan banyak aneka jenis masakan yang boleh anda cuba. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan rata rata komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu makanan laut yang ada disini ialah seperti shrimp sambal rice, squid sambal rice, drummet sambal rice dan banyak lagi.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 53 jalan perwira pusat bandar 34200 Parit Buntar, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 4.30 petang hingga 11.00 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 010-958 4776

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Parit Buntar ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply