13 Tempat Makan Best Seafood Di Manjung, Perak | Manjung merupakan sebuah daerah di negeri perak dan merupakan antara empat daerah di Perak yang mempunyai laut. Pulau Pangkor dan Pulau Batik adalah destinasi yang wajib anda lawati jika berkunjung ke Manjung. Selain itu di sini juga terdapat tempat makan menarik yang ramai tak tahu.

Jika anda ingin berkunjung ke Perak pastikan berkunjung ke daerah manjung yang indah ini dan jangan lupa mencuba makanan di sini. Tapi dimana nak cari tempat yang best di sini? Berikut merupakan senarai beberapa tempat makanan laut yang best yang boleh anda kunjungi.

 

1. KAFE D’SAUK – SEAFOOD

“Pekana Sekali Pasti Ketagih” merupakan slogan restoran d’sauk ini. Restoran ini antara restoran masakan laut dan western yang terkenal di manjung ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.

Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti shellout, shellout siakap, seafood platter, phaghetti oglio olio seafood, kuey tiaw lakna, aneka makanan laut dan western serta banyak lagi variasi yang ada di sini.

May be an image of text that says "REEIE SHELLOUT PALING PADU DI MANJUNG!!!"

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di No 31 jalan ppmp 2, Pusat Perniagaan Manjung Point 2, 32040 Seri Manjung Perak, Lumut, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 3.00 pagi sehingga 11.30 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-584 5838

2. D’ORIGANU CELUP TEPUNG – SEAFOOD

Jika anda teringin mencuba makanan bergoreng yang disaluti tepung crispy anda patut datang ke sini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti sotong goreng tepung, udang harimau celup tepung, nasi goreng sotong, udang goreng tepung, ikan goreng tepung, kerang bakar, shellout,keropok lekor selup tepung dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di 32200 Stiawan, Perak, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali selasa, jam 3.00 pagi sehingga 11.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 011-1127 3951

3. FARINA FAMILY IKAN BAKAR & SEAFOOD – SEAFOOD

Restoran farina ialah nama yang tidak asing bagi penduduk manjung. Restoran ini juga pernah viral di media sosial. Bagi yang nak sambut birthday, anniversary atau gathering bolehlah datang cuba restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti ikan bakar, sotong goreng tepung, tiram bakar, tomyam, ikan stim, pari bakar, ikan kerapu 3 rasa, ikan cili, sotong masak pedas, sotong goreng, oyster dengan perahan lemon dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Berhadapan Lee Garden Hotel, Farina Family Ikan Bakar & Seafood, PT9867, Persiaran Pm 2/4, Pusat Bandar Seri Manjung Seksyen 2, 32040 Seri Manjung, Perak. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali rabu, jam 4.00 petang sehingga 11.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 011-3142 7631

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Manjung ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply