13 Tempat Makan Best Seafood Di Pasir Mas, Kelantan | Pasir Mas merupakan sebuah bandar pentadbiran bagi jajahan Pasir Mas yang terletak dalam barat negeri Kelantan dan pernah menjadi bandar raya kedua terbesar di negeri Kelantan sehingga pertengahan 1990-an apabila ia diatasi oleh Tanah Merah.Menurut legenda, kawasan yang kini dikenali sebagai Pasir Mas ini mula dibuka oleh Che Leh Ismail yang juga dikenali sebagai Che Leh Tok Pendekar.

Kota ini mempunyai pelbagai tempat menarik untuk dilawati seperti Tasik Danau To’ Uban yang sering dikunjungi ramai untuk aktiviti memancing dan bersantai. Seseorang mesti merasa lapar sambil melawat tempat yang menarik. Jika anda sedang mencari tempat makan best dan terbaik di Pasir Mas, Kelantan, berikut adalah senarai tiga belas tempat terbaik.

1. MY FAMILY SEAFOOD – SEAFOOD

My Family Seafood juga merupakan sebuah restoran seafood ala thai yang dijamin halal. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.

Diantara menu-menu yang disediakan di sini ialah seperti masakan belut yang popular di sini. Selain itu terdapat juga, Miang Pla Pao Viral TV3 & TV9 dan makanan seafood yang lain.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Lot 161, Jalan Kampung Seberang Merbau, Lubok Jong, 17000 Pasir Mas, Kelantan. Waktu operasi pada setiap hari  pada pukul 3.30 petang sehingga 3.00 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:019-9955235.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/MY-Family-Seafood-100063519582577/

2. SALWANI IKAN BAKAR – SEAFOOD

Salwani Ikan Bakar ini ialah sebuah restoran yang menyediakan masakan seafood yang dihidangkan dengan bahan yang segar. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan pelanggan memuji masakan di sini. Harga di sini juga sangat berpatutan dan servisnya juga cepat.

Terdapat pelbagai aneka makanan laut yang ada disediakan di sini diantaranya ialah shellout, seafood, masakan panas, dan banyak lagi hidangan yang patut anda cuba di sini.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jalan Wakaf Che Yeh – Salor – Pasir Mas, 15100 Pasir Mas, Kelantan. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 2 petang sehingga 12 tengah malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 018-2189408.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Salwani-Ikan-Bakar-Salor-100068355513063/?locale=en_GB

3. RESTORAN SRI LEMAL LEMAL – SEAFOOD

Ada yang sukakan udang galah? Jika anda peminat makanan laut terutamanya udang galah, anda wajib singgah menjamu selera di restoran Sri Lemal Lemal. Restoran ini menyediakan makanan laut yang segar-segar.Hidangan berasaskan udang galah merupakan menu yang menjadi rebutan. Antaranya ialah mi udang galah, bihun tomyam, nasi goreng udang galah dan udang galah masam manis.Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan pelanggan memuji masakan di sini.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Jpn, Lot 830,Hadapan, Jalan Lemal, 17000 Pasir Mas, Kelantan. Waktu operasi adalah pada setiap hari , jam 1.00 tengah hari sehingga 2 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 010-9055858.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/srilemallemal/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Pasir Mas ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply