13 Tempat Makan Best Seafood Di Sungai Buloh, Selangor | Sungai Buloh adalah sebuah mukim yang berada dalam daerah Petaling berdekatan dengan sempadan daerah Gombak. Sungai Buloh adalah kawasan yang sibuk tapi dalam kesibukan tersebut mempunyai banyak kedai makan dan restoran yang menarik yang boleh ditemui.

Ingin berkunjung ke sungai buloh dan bercadang mencuba makan di sini? Berikut adalah senarai tempat makan yang best dan menarik di sungai buloh, Selangor yang perlu anda cuba

 

1. KAFE D’MANGGIS – SEAFOOD

Restoran ini adalah salah satu tempat makan yang sering tumpuan di sungai buloh dan boleh dikatakan menjadi tumpuan pelancong yang berkunjung ke sini yang ingin mencuba steamboat. Kafe ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan di  sini. Harga di sini juga sangat lah berpatutan dan berbaloi.

Antara menu yang ada di sini ialah seperti steamboat bbq mix, steamboat seafood mix, ketam pedas, tomyam campur, sambal udang, siakap 3 rasa, siakap stim dan siakap sweet sour, kailan ikan masin yang dihidangkan mengikut set.
Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi kafe ini di Kampung Cempedak 48050 Sungai Buluh, Selangor, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 7.00am – 11.00am. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon: 019-315 1460

2. LAMAN MELATI IKAN BAKAR – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan aneka makanan laut yang dibakar dan digoreng di sini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan rata rata komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Diantara menu yang disediakan di sini ialah seperti  sotong goreng tepung, kerapu bakar sambal, tomyam campur, Ikan jenahak bakar dengan sambal tempoyak, siakap stim limau, ikan pari bakar, sotong bakar petai,, siakap 3 rasa dan udang bakar.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 9641, Lorong Melati, 47000 Sungai Buloh, Selangor. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali isnin, jam 4.00 petang – 10.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon: 017-800 8781

3. ADURO CAFE – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan masakan tomyam dan ikan siakap yang popular di sini yang dibuat dari bahan yang fresh. Di sini juga adalah port menjual ikan siakap yang fresh. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Antara menu yang disediakan di sini ialah seperti ikan siakap 3 rasa, ikan siakap stim, ikan siakap sweet sour, ikan keli bakar dan bergoreng dan banyak lagi.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Kg Desa Aman 47000 Sungai Buloh, Selangor, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 10.00 pagi hingga 6.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon: 011-3131 2816

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Sungai Buloh ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply