13 Tempat Makan Seafood Best Di Nibong Tebal, Pulau Pinang | Nibong tebal adalah bandar yang terletak di selatan negeri Pulau Pinang. Bandar ini boleh dikatakan bandar dengan penduduk terpadat di pulau pinang. Terdapat beberapa tempat menarik di nibong tebal seperti taman negeri bukit panchor. Selain itu, terdapat juga beberapa tempat makan yang popular dan best di Nibong Tebal bagi yang mencari port popular di sini

Terdapat banyak tempat makan menarik di nibong tebal ini tapi dimana port makan makanan laut yang best di sini? Berikut adalah  senarai tempat makan yang best yang ada di Nibong Tebal di pulau pinang.

 

1. KARI CORNER – SEAFOOD

Restoran ini adalah restoran yang sering dikunjungi oleh peminat makanan laut di pulau pinang bahkan pengunjung dari kedah. Restoran ini adalah salah satu restoran yang mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang berpuas hati dengan masakan di sini. Harga di sini juga murah.

Restoran ini popular dengan kari ikan yang menjadi kegemaran ramai. Antara menu menu yang terdapat disini ialah gulai ikan msemilang, shellout, shell dumpling, ikan grill, sambal seafood, kari kepala ikan, udang galah dan bayak lagi.

Lokasi restoran ini terletak di No. 2169, Permatang Keling, Nibong Tebal,, Nibong Tebal, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali selasa pada pukul 10.30 pagi hingga 11 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 013-449 1414

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/karicorner/

 

2. MAK SITI SEAFOOD – SEAFOOD

Penggemar makanan laut di sekitar nibong tebal ini semestinya akan menjadikan restoran in pilihan utama untuk menjamu selera. Restoran berkonsepkan makanan laut ini mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang baik. Harga disini juga berpatutan dan patut anda cuba.

Antara menu yang ada di sini ialah siput bintang, kerang rebus, laksa penang, kerang bulu rebus, siput duri rebus, set seafood, seafood talam, , kepah, siput sudu, siput lokam dan banyak lagi.

 

 

 

 

 

 

Lokasi ini di Jalan Sungai Acheh, 3055, sungai setar kecil, 14310 Nibong Tebal, Pulau Pinang. Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 8.30 petang sehingga 2 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 017-405 9709

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100081295185544

 

3. RESTORAN SIMPANG 9 CORNER – SEAFOOD

Restoran ini menyajikan masakan kampung berasaskan makanan laut  yang popular di sini. Harga di sini juga murah. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan memuji masakan di sini.

Restoran ini menyediakan makanan berupa nasi berlauk dan nasi campur. Antara menu yang ada di sini ialah ikan bakar, sotong bakar, lauk campur, ikan keli bakar, sotong bergrill, baby crab, ikan keli sambal dan banyak lagi.

Lokasi ini di Lot 862 Mukim 9, Simpang 9, Nibong Tebal, Malaysia .Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 10 pagi hingga 4 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-554 5357

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057156351647

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Nibong Tebal ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply