13 Tempat Makan Best Seafood Di Simpang Ampat, Perlis | Simpang Empat atau Simpang Ampat adalah  sebuah pekan yang terletak di Perlis. Disini terdapat banyak tempat yang anda boleh terokai seperti jeti kg sungai padang yang bersempadan dengan Thailand. Selain itu terdapat lagi tempat tempat menarik untuk dicuba seperti tempat makanan laut yang di Simpang Ampat.

Jika anda merancang untuk berkunjung boleh lah berkunjung datang merasa makanan-makanan di sini. Tapi dimana tempat makan seafood yang best? Berikut adalah senarai tempat makan best seafood yang terbaik di Simpang Ampat, Perlis.

 

1. ANA MEE UDANG BERASAP SUNGAI PADANG – SEAFOOD

Restoran ini di sungai padang dimana restoren ini terletak berhampiran jeti sungai padang yang menyajikan permandangan yang indah. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dan kebanyakan komen berpuas hati dengan hidangan disini. Harga disini juga agak murah.

Menu utama disini semestinya mee udang yang popular disini. Selain itu, terdapat juga hidangan lain seperti mee udang ketam, mee goreng udang, char koay teow, tomyam seafood, sizzling, nasi goreng seafood dan banyak lagi.

Lokasi ini di Kuala Sungai Padang, Simpang Empat, Perlis, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari selasa 4 petang hingga 10.30 malam. Sebarang pertanyaan hubungi 010-3828874

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/anameeudangberasapp

 

2. DALINDA MEE UDANG – SEAFOOD

Restoran ini mendapat reting yang tinggi di google dengan komen positif tentang hidangan dan layanan di sini. Restoran ini juga berhampiran jeti sungai padang. Harga di sini juga sangat mampu milik untuk dicuba.

Restoran makanan laut ini menyediakan menu seperti mee udang iaitu menu utama. Selain itu, ada juag nasi goreng sotong, nasi goreng udang special, prawn mee, sambal udang dan banyak lagi.

Lokasi ini di NO 752 KUALA SUNGAI PADANG SANGLANG 02800 KANGAR PERLIS, Jalan Sungai Padang, Kampung Sungai Padang, 02800 Simpang Ampat, Perlis

Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari selasa 5 petang hingga 12 malam. Sebarang pertanyaan hubungi 012-5856690

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/kedaipelantar/

 

3. MAI SINI SEAFOOD – SEAFOOD

Restoran ini juga mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang positif . Restoran ini mendapat komen yang baik di google.

Di sini, mereka menyediakan banyak jenis masakan laut dan nasi berlauk. Pelbagai jenis lauk pauk panas disediakan di sini seperti siakap tiga rasa, tomyam seafood, kailan ikan masin dan banyak lagi.

Lokasi ini di Kampung Kepala Batas Pauh, 02800 Simpang Ampat, Perlis. Waktu operasi pada setiap hari 5 petang hingga 12 malam.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/pages/Mai%20Sini%20Seafood/311499196108216/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Simpang Ampat ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply