13 Tempat Makan Best Seafood Di Kaki Bukit, Perlis | Kaki bukit ialah sebuah pekan dan bandar kecil yang terletak di perlis. Ketika berada di kawasan ini, anda boleh bersiar siar di sekitar kawasan hijau yang indah di kaki bukit. Di sini juga terdapat tempat menarik untuk dilawati seperti gua kelam. Selain itu terdapat juga tempat makan yang perlu anda singgah di sini.

Jika anda ingin ke sini anda boleh berkunjung ke restoran yang terdapat di kaki bukit ini. Tapi dimana nak cari? Berikut merupakan tempat-tempat makan best yang boleh anda kunjungi

 

1. TOKWI GRAND CHAR KUEY TEOW – SEAFOOD

Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang berpuas hati dengan layanan dan masakan di sini. Harga di sini juga murah untuk dicuba.

Menu utama yangada disini ialah char koey teow seafood yang popular di sini. Selain itu, ada juga menu seperti nasi goreng seafood, char kuey teow sotong, char kuey teow udang, char kuey teow ketam, udang celup tepung cheese dan banyak lagi.

Lokasi ini di 8047, Jalan Kaki Bukit, Kampung Paya, 01000 Kangar, Perlis, Kangar, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali selasa jam 5.30 petang hingga 12 malam. Sebarang pertanyaan hubungi 011-57596904

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/tokwicharkoewteow

 

2. RESTORAN SARANG BURUNG PERLIS – SEAFOOD

Restoran ini mendapat rating tertinggi di google dan restoran ini pernah viral kerana masakannya. Rata rata pengguna berpuas hati dengan masakan yang ada di sini.

Restoran ini menyediakan banyak jenis makanan dan lauk pauk berasakan makanan laut dan darat. Menu istimewa di sini dipanggil nasi goreng sarang burung. Selain itu terdapat juga masakan lain seperti kailan ikan masin, tomyam seafood, nasi campur dan banyak lagi.

Lokasi ini di 512, Jalan Kaki Bukit, Kampung Batu Dua, 01000 Kangar, Perlis. Waktu operasi pada setiap hari jam 9 pagi hingga 12.30 malam. Sebarang pertanyaan hubungi 019-4715037

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/pages/Restoran%20sarang%20burung,perlis/283041841721125/

 

3. KING TOMYAM CORNER – SEAFOOD

Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan komen positif tentang hidangan di restoran ini. Harga di sini juga murah untuk dicuba. Restoran ini menyediakan masakan ala thai dan juga masakan melayu.

Restoran ini menyediakan menu makanan seperti tomyam seafood yang menjadi menu popular di sini. Selain itu, sup belut, sotong goreng tepung, lokching dan banyak lagi hidangan makanan laut dan juga western.

Lokasi ini di Kingg Tomyam Corner, Taman Mutiara, 01000 Kangar, Perlis, Kangar, Malaysia

Waktu operasi pada setiap hari pada jam 4 petang hingga 11.59 malam. Sebarang pertanyaan hubungi 019-5733400

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/KinggTomyamCorner

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Kaki Bukit ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply