(Ada Video) Ini Doa Masuk Syurga Yang Ramai Tak Tahu |Syurga, Ganjaran Terindah menceritakan nikmat-nikmat dan keindahan syurga yang disebutkan dalam ayat-ayat al-Quran dan juga hadis seperti bidadari, sungai-sungai, istana dan binaan, makanan dan lain-lain lagi. Semua itu diceritakan kepada kita sebagai suatu motivasi untuk kita lebih kuat berusaha menjadi ahli syurga.

(Ada Video) Ini Doa Masuk Syurga Yang Ramai Tak Tahu

Oleh itu, kesilapan kita dalam mencintai dunia lebih dari akhirat hanya akan memusnahkan impian manusia untuk beroleh ganjaran istimewa pada hari akhirat kelak.

Tanda-tanda yang menunjukkan manusia itu dalam kalangan mereka yang bertakwa dan bakal menghuni syurga ialah mereka rajin bertaubat kepada Allah SWT. Walau apa juga kesilapan dan dosa dilakukan, janganlah berputus-asa dan jemu memohon keampunan daripada-Nya.

Keinginan menghuni syurga menyebabkan manusia berusaha untuk beribadah bagi memenuhi impian itu. Tidak ada suatu pun benda yang ada di syurga menyerupai dengan yang ada di dunia kecuali pada namanya sahaja.

Ingin ketahui mengenai doa yang boleh diamalkan untuk membolehkan kita dimasukkan ke dalam syurga Allah SWT?  ikuti kupasan dari video ini untuk ketahui maklumat selanjutnya..

 

Share.

Leave A Reply