Batu Hempap Kereta, Panggilan Telefon ‘Selamatkan’ Nyawa Lelaki | Ajal belum tiba, itulah yang dilabelkan kepada seorang lelaki yang terselamat daripada tanah runtuh apabila dia meninggalkan keretanya untuk menjawab panggilan telefon dalam kejadian yang berlaku di Malibu, California, lapor The Mirror.

batu hempap kereta

Lelaki berkenaan, Mauricio Henao yang berasal dari California mengatakan bahawa dia hampir kehilangan nyawa ekoran kereta miliknya dihempap batu besar.

Tambahnya, dia meninggalkan keretanya untuk menerima panggilan telefon sebelum mendengar bunyi batu yang bergelimpangan di lereng bukit.

Mauricio menjelas bahawa dia baru sahaja mendengar dentuman kuat, dia melihat keretanya telah remuk. Batu itu sebesar bumbung telah menghempap kereta Mauricio. Cermin depan kereta semua pecah dan hanya tinggal rangka kereta.

Difahamkan, batu dan serpihan dari lereng bukit itu melayang dan ‘mendarat’ sebelum ‘melintas’ di empat lorong lalu lintas hingga beberapa kenderaan dilaporkan rosak.

Malah lebih mengejutkan, tiada kecederaan yang dilaporkan akibat tragedi tanah runtuh itu.

Bukan hanya itu, Maurucio berkata dia sangat terkejut dengan pengalaman yang hampir menyebabkan kehilangan nyawanya dan bersyukur dengan panggilan telefon yang dikatakan sebagai penyelamatnya.

Mauricio menjelas bahawa sejujurnya, saya tidak terfikir saya akan memarkir kereta di sini (lokasi kejadian) selepas ini. Saya agak trauma dengan pengalaman pahit yang dialami ini.

Sementara itu penduduk kampung tempatan di lokasi kejadian, Nick Kennedy turut menyatakan bahawa keretanya rosak akibat dilanggar batu besar yang bergolek dari seberang jalan.

Mauricio berkata bahawa dia agak gembira kerana keretanya ada di sana. Mauricio tidak tahu sama ada (batu-batu) itu akan melalui dinding rumah kerana dia duduk betul-betul di tepi dinding tersebut.

Menurut The Mirror, runtuhan tanah itu berlaku berikutan ribut melanda California pada awal minggu ini yang telah menumbangkan pokok serta menyebabkan beberapa kawasan ditenggelami air terutamanya jalan raya.

Tambah The Mirror, lebih 25 juta orang di seluruh California menghadapi amaran banjir hujung minggu ini rentetan cuaca tidak menentu sekitar pantai tengah termasuklah Lembah Sacramento dan San Joaquin.

Sumber: Siakap Keli

 

Artikel Lain

Kereta Hancur Dihempap Sofa Sesat

Kereta Hancur Dihempap Sofa Sesat | Metro UK melaporkan bahawa seorang lelaki di Australia tergamam apabila kenderaannya yang di parkir di bahu jalan berdekatan daerah Ultimo di Sydney ‘hancur’ dihempap sebuah sofa.

Difahamkan bahawa, lelaki yang bernama Herbert itu meletakkan kereta yang disewanya di bahu jalan tersebut kurang daripada 15 minit.

Namun setibanya Herbert ke lokasi keretanya, dia terkejut apabila mendapati sebuah sofa besar yang muncul entah dari mana telah menghempap cermin depan kenderaannya.

Kereta jenis Toyota Yaris berkenaan dilaporkan sebagai mengalami kerosakan yang agak teruk dalam kejadian pelik itu.

Polis dilaporkan masih menyiasat kejadian itu dan merumuskan bahawa sofa tersebut berkemungkinan dihumban dari atas balkoni berhampiran sewaktu parti sedang diadakan.

Herbert berkata kepada media bahawa kejadian itu sungguh pelik, jika Herbert berada dalam kereta tersebut sewaktu sofa itu menghempap, dia mungkin akan berada di hospital sekarang.

Herbert bertambah lagi dengan menyatakan bahawa dia tak tahu nak cakap apa pasal benda ini, namun dia berasa sangat bertuah.

Sofa itu dikatakan telah jatuh terhempas di pokok berhampiran di laluan sebelum menghempap kereta Herbert yang diletak di situ.

Gambar kejadian itu menunjukkan kereta tersebut mengalami kerosakan yang teruk dengan sofa berkenaan masih berada di atasnya. Daun juga kelihatan berguguran di atas bonet kereta tersebut.

Kereta Herbert dilaporkan telah ditinggalkan di Jalan Jones di Ultimo pada jam 7.30 malam Khamis lalu.

Garry Coffey, Ketua Inspektor wilayah berkata bahawa sofa itu dicampak dari tempat yang tinggi, ia berlaku ketika orang ramai mula pulang dari kerja.

Sumber: Siakap Keli

Share.

Leave A Reply