‘Hantu’ Di Rumah Berhantu Tikam Budak 11 Tahun. Ini Sebenarnya Yang Terjadi. | Pelakon rumah berhantu tidak sengaja tikam budak 11 tahun yang kata ‘pisau itu palsu’.

‘Hantu’ Di Rumah Berhantu Tikam Budak 11 Tahun. Ini Sebenarnya Yang Terjadi.

Christopher Pogozelski menggunakan pisau sebenar dan bukannya prop untuk mengikis dan menikam tanah di hadapan sekumpulan kanak-kanak, tetapi secara tidak sengaja menikam kasut seorang lelaki dan melukakan kaki kirinya.

Seorang budak lelaki berusia 11 tahun ditikam di kaki oleh pelakon yang bersemangat itu di sebuah rumah berhantu.

Frank Bednarski telah pergi ke rumah berhantu ‘7 Floors of Hell’ di Berea, Ohio, dengan kakak dan rakan-rakan keluarganya pada 18 September “dengan harapan untuk mengalami pengalaman yang menyeronokkan dan menakutkan”, menurut ibunya, Karen.

Dia memberitahu News 5 Cleveland bagaimana salah seorang pelakon berjalan ke arah anaknya memegang pisau, dengan niat untuk menakutkannya.

“Tetapi anak saya membalas kepadanya dengan berkata, ‘itu palsu, saya tidak takut’,” tambahnya.

Ketika itulah pelakon itu, yang kemudiannya dikenal pasti sebagai Christopher Pogozelski, 22, mula menikam tanah dengan pisau Bowie yang besar, tetapi terlalu dekat dan menikam pisau melalui sandal Frank Croc, terkena sisi ibu jari kakinya.

Bednarski, yang tidak hadir pada masa itu, berkata salah seorang orang dewasa bersama Frank memanggilnya dan kemudian dia terus menghubungi polis.

Menurut laporan itu, kakitangan di rumah berhantu itu memberikan pertolongan kecemasan, tetapi Bednarski mendakwa bahawa kakitangan pada mulanya menafikan pertolongan cemas kepada kanak-kanak itu, mendakwa mereka tidak diiktiraf untuk melakukannya.

Pegawai tiba di tempat kejadian dan merampas pisau pelakon itu, yang dia mengaku dibawa dari rumah untuk menggunakannya dan bukannya props yang disediakan.

Pogozelski mengakui bahawa “menggunakan pisau itu bukan idea yang baik dan kecederaan itu adalah kemalangan”, kata laporan itu.

Bednarski bagaimanapun tidak berpuas hati dengan tindak balas kakitangan yang terus mendakwa secara berulang kali bahawa kemalangan berlaku.

“Saya sangat marah,” katanya. “Mereka hanya terus mengatakan kemalangan berlaku, kemalangan berlaku.”

Dia tidak percaya insiden itu adalah kecelakaan, tapi Rodney Geffert, presiden Night Scream Entertainment, yang memiliki 7 Floors Of Hell, menghujahkan itu.

Dia berkata, “Saya kira dia mungkin berada terlalu dekat. Keseluruhannya ia adalah satu kemalangan dan mencucuk kaki kanak-kanak itu. ”

Beliau menambah bahawa Pogozelski adalah pelakon popular di rumah berhantu lain di kawasan tempatan dan mula bekerja secara bebas di 7 Floors Of Hell tahun lalu.

Beliau berkata pelakonnya tidak dibenarkan menyentuh pelanggan dan hanya boleh menggunakan prop getah yang disediakan oleh syarikat itu, tetapi Pogozelski kembali ke keretanya dan mengambil pisau Bowie tanpa pengetahuan mereka.

“Polis mengambil pisau itu dan saya menjelaskan kepada dia, anda tidak boleh pergi ke kenderaan  dan mendapatkan sesuatu seperti itu. Kami tidak melakukan itu,” kata Geffert.

Kumpulan itu sekali lagi pergi ke rumah berhantu berkenaan pada malam itu, tetapi Bednarski dan Geffert masih tiada kata sepakat.

Geffert berkata wanita itu meminta tiket dan kelihatan teruja untuk pergi ke rumah berhantu, tetapi dia menafikannya dan berkata tiket itu ditawarkan kepadanya kerana dia tidak mahu meninggalkan anaknya, yang tidak mahu pergi ke hospital, tetapi sebaliknya mahu meneruskannya pada waktu malam.

“Saya tidak mahu membuat adegan, sudah tentu. Saya mahu melakukannya dengan cara yang betul,” kata Bednarski.

Polis kemudian menghubungi Bednarski yang memutuskan bahawa dia ingin meneruskan pertuduhan.

Dia menambah, “Perkara yang paling besar bagi saya adalah, anda tahu, saya tidak faham keadaan mental lelaki ini.

“Pasti ada sesuatu yang tidak betul dengan dia, dan dia tidak boleh bekerja di sebuah tempat seperti itu. Itulah yang membuat saya marah.”

Jabatan Polis Berea telah mengesahkan bahawa Pogozelski telah didakwa atas serangan kecuaian.

Lt. Tom Walker berkata, “Saya tidak boleh menjelaskan mengapa dia membawa pisau sebenar. Dia sepatutnya menggunakan prop palsu atau pisau getah.”

“Jelas keputusan dia silap untuk membawa pisau sebenar ke tapak pameran.”

Geffert berkata beliau masih belum membuat keputusan sama ada untuk mengekalkan Pogozelski bekerja di 7 Floors Of Hell.

Sumber: Daily Star

Share.

Leave A Reply