Kanak-Kanak 12 Tahun Antara 3 Mangsa Serangan Di New Orleans | Berlaku satu serangan sehingga menyebabkan tiga orang terbunuh dan 13 cedera selepas dilaporkan terdapat tembakan pada hujung minggu cuti di New Orleans, kata jabatan polis pada hari Isnin, baru-baru ini.

Kanak-Kanak 12 Tahun Antara 3 Mangsa Keganasan Di New Orleans

Mangsa yang maut adalah termasuk seorang gadis berusia 12 tahun yang dibunuh pada lewat malam Ahad di majlis graduasi, kata Ketua Polis Shaun Ferguson. Dua remaja di pesta terbabit dilaporkan cedera, katanya dalam satu kenyataan.
Jelas Ferguson, ia sangat menyedihkan, sangat tragis kerana ketika itu orang awam sedang meraikan kejayaan, pencapaian yang signifikan. Mangsa yang meninggal dunia berusia 12 tahun menghadiri majlis graduasi ketika individu memilih untuk menembak peserta yang hadir.
Tidak ada penangkapan sejurus berlaku penembakan yang berlaku di Delery Street tepat sebelum tengah malam Ahad (waktu tempatan), kata jabatan polis sebelumnya. Gadis terbabit telah dikejarkan ke hospital selepas dia disahkan luka akibat tembakan sebelum dinyatakan mati.
Dua orang lagi mangsa, termasuk seorang lelaki berusia 19 tahun, juga ditembak. Maklumat mengenai mangsa kedua tidak tersedia dengan segera, kata polis. Seorang lagi mangsa berusia 19 tahun itu turut berada dalam keadaan kritikal pada hari Isnin.
Menurut jurucakap polis, suspek masih belum dapat dikenal pasti serta motifnya seranganterbabit juga tidak diketahui.
Polis telah menahan tiga individu berkaitan dengan penembakan lain di bandar pada hujung minggu, kata Ferguson.
Kejadian tersebut termasuk penembakan yang melibatkan pegawai yang berlaku pada awal hari Isnin setelah pegawai tersebut menjawab panggilan gangguan rumah tangga.
Seseorang di dalam kediaman menembak petugas, yang membalas tembakan, kata Ferguson. Seorang lelaki dan wanita mengalami luka tembakan, katanya, dan lelaki tersebut telah ditahan.
Insiden tragis ini masih sedang disiasat, tetapi dipercayai wanita itu cedera oleh lelaki itu, dan lelaki itu ditembak oleh polis, kata Ferguson.
Kedua-dua pegawai yang terlibat dalam kejadian itu sedang dalam cuti pentadbiran ketika siasatan dijalankan, katanya.

Sumber: CNN 

Share.

Leave A Reply