Lelaki Bunuh Isteri Dikatakan Jelmaan ‘Syaitan’ Terima Hukuman Penjara 10 Tahun | Seorang lelaki dipercayai merupakan seorang penghidap penyakit skizofrenia telah membunuh isterinya selepas dia dikatakan mempercayai bahawa isterinya itu merupakan jelmaah ‘syaitan’ melalui satu suara halus yang mendorongnya untuk membunuh isterinya dari Singapura, baru-baru ini.

Lelaki Bunuh Isteri Dikatakan Jelmaan 'Syaitan' Terima Hukuman Penjara 10 Tahun

Lelaki Bunuh Isteri Dikatakan Jelmaan 'Syaitan' Terima Hukuman Penjara 10 Tahun

Suspek dikenali sebagai Leslie Quirk, 49, yang merupakan seorang ‘Paul’ di Australia telah membunuh isterinya, Christina Khoo, 43, dengan kejam selepas dia dikatakan telah memukul isterinya berulang kali menggunakan tongkat seni mempertahankan diri sebelum menikam leher mangsa.

Menurut laporan The Star, Quirk juga pernah terlihat seseorang sedang melewati hadapan rumah mereka mengenakan pakaian kemeja “finisher” maraton. Kekejamannya tidak terhenti di situ, selepas membunuh Khoo di sebuah kondominium Sengkang mereka, suspek dilaporkan telah menikam anjing keluarga mereka yang berusia 10 bulan, iaitu jenis ‘poodle’ sebelum membuangnya melalui balkoni dari tingkat tiga rumah.

Quirk merupakan seorang ahli podiatrik di Poliklinik Punggol, berada di Singapura ketika ini sedang berada dalam pas lawatan jangka panjang. Pembunuhan terhadap anjing keluarga mereka dikatakan bahwa mempercayai anjing itu adalah akrab – pendamping roh – yang “dapat menghidupkan kembali syaitan”.

Ketika polis tiba di lokasi kejadian, suspek menyatakan bahawa pintunya dipenuhi darah dan dia turut mengakui kepada pasukan penyelamat bahawa dia merupakan “Yesus Kristian”.

Dia kini telah dijatuhi hukuman penjara 10 tahun oleh Mahkamah Tinggi semalam selepas dia mengaku atas kesalahan serta tuduhan melakukan pembunuhan yang salah.

Tuduhan terhadap pembunuhan yang dilakukan telah dikurangkan oleh pihak mahkamah¬† berikutan penilaian psikiatrinya telah secara signifikasi “merosakkan tanggungjawab mentalnya atas perbuatannya”.

Sumber: The Star

Share.

Leave A Reply