Pemancing Hilang Dikhuatiri Lemas. Kehilangan seorang lelaki yang dikatakan pemancing kini terjawab, apabila dia ditemui tidak berpakaian kira-kira enam kilometer dari lokasi yang dilaporkan hilang. Dia dipercayai mati lemas. Baca selanjutnya.

lemas

TELUPID – Seorang pemancing yang hilang sejak Ahad ditemui lemas di Sungai Bauto di sini pada Isnin.

Dalam kejadian jam 10 pagi, mayat Idham Olah, 46, ditemui dalam keadaan tidak berpakaian kira-kira enam kilometer dari lokasi dia dilaporkan hilang.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Beluran, Rastam Keladi berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu pada jam 11.43 Ahad dan seramai empat anggota dikejar ke lokasi kejadian yang terletak sejauh 90 kilometer dari BBP Beluran.

Katanya, operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa segera dilakukan namun terpaksa ditangguh selepas mangsa tidak ditemui.

“Operasi disambung semula hari ini pada jam 8.20 pagi dan selepas hampir dua jam kemudian, mayat mangsa akhirnya ditemui terapung di kawasan sungai yang cetek kira-kira enam kilometer dari lokasi kejadian.

“Mangsa juga ditemui dalam keadaan tidak berpakaian dan kita percaya pakaian mangsa telah dibawa arus berikutan keadaan sungai yang deras,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Isnin.

Katanya lagi, dengan penemuan mayat mangsa itu, operasi kemudian ditamatkan pada jam 11.05 pagi.

“Mayat mangsa turut diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

Share.

Leave A Reply