Remaja 15 Tahun Mati Ditembak Di Pangsapuri Spokane Valley | Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun telah mati ditembak di luar sebuah pangsapuri di Spokane Valley di sini, baru-baru ini.

Remaja 15 Tahun Mati Ditembak Di Pangsapuri Spokane Valley

Wakil Sheriff Lembah Spokane dipanggil ke kompleks perumahan di blok 9700 East Sixth Avenue setelah penduduk setempat di situ membuat laporan terdengar banyak bunyi tembakan kira-kira jam 10:50 malam, menurut laporan Spokesman Review.

Pasukan penyelamat telah menemui mangsa dengan kesan luka tembakan yang mengancam nyawa sebelum memberikan bantuan perubatan kepadanya. Anggota bomba Spokane Valley serta pegawai perubatan ambulans American Medical Response tiba di lokasi namun mangsa telah disahkan meninggal di tempat kejadian tidak lama kemudian. Deputi turut melaporkan unit K-9, helikopter dan detektif jenayah utama juga dipanggil untuk membantu.

Jill Kennedy, seorang penduduk di sebuah kompleks pangsapuri yang berdekatan, mengatakan bahawa dia mendengar ledakan besarĀ  seperti senapang atau pistol besar meletus kira-kira tiga kali pada lewat malam. Bunyi tembakan tersebut turut menakutkan anjingnya, Butters, tambahnya.

Kawasan kejiranan di Lembah Spokane, iaitu tempat Kennedy tinggal serta lokasi dimana penembakan berlaku , terdapat sebuah kompleks pangsapuri berpendapatan rendah bersama rumah serta bangunan pangsapuri lain. Dia menyatakan bahawa kawasan tersebut selamat dan tidak mempunyai masalah sebelum ini.

Kennedy menyambung lagi bahawa dia tinggal di perumahan berpendapatan rendah ketika kedua puteranya masih muda, dan lokasi tempat penembakan itu nampaknya dikendalikan dengan baik.

Maklumat awal menunjukkan bahawa mangsa pergi ke luar untuk bertemu dengan seseorang atau beberapa orang sebelum ditembak, menurut pejabat sheriff. Saksi memberitahu timbalan bahawa mereka melihat seseorang yang memakai pakaian gelap berlari dari tempat kejadian.

Detektif mengatakan bahawa mereka percaya bahawa mangsa mengenali penembak atau penembak dan mangsa mungkin terlibat dalam konflik berterusan dengan beberapa individu.

Menjelang tengah hari, penyiasat telah mendapatkan waran penggeledahan untuk pangsapuri lain di kompleks itu, kata penyewa Joni Martin mengikut laporan dari Spokesman Review.

Semasa kanak-kanak berjalan ke perhentian bas dengan beg galas mereka, kenderaan unit forensik telah ditarik ke tepi jalan.

Tiada penangkapan telah dilakukan pada selasa pagi.

Sumber: Spokesman Review

Share.

Leave A Reply