Suami ‘Cemburu Melampau’ Bunuh Isteri Ratu Cantik Sebelum Pura-Pura Cari.

| October 17, 2021 | 0 Comments

Suami ‘Cemburu Melampau’ Bunuh Isteri Ratu Cantik Sebelum Pura-Pura Cari. | Seorang suami yang kuat cemburu muncul di mahkamah dituduh mencekik isterinya, seorang ratu cantik sehingga mati supaya “tidak ada orang lain yang boleh mempunyai dia”.

Patrick S., 27, dikatakan membunuh isterinya Jennifer S. di Biebesheim am Rhein, Jerman, pada Februari, selepas mangsa berkata dia mahu berpisah.

Beliau kemudian memalsukan pencarian isterinya yang hilang untuk mengelirukan polis dari jenayahnya, Darmstadt Mahkamah Serantau diberitahu.

Beliau menghadiri perbicaraannya dengan masih memakai cincin perkahwinannya.

Peguam pendakwaan mendakwa terdapat masalah perkahwinan yang ketara kerana “cemburu melampau dan kekurangan kawalan diri”.

Mengenai dakwaan itu, mereka berhujah motif pembunuhannya adalah “kerana dia tidak boleh memilikinya, orang lain pun tidak boleh memiliki dia.”

Menurut dakwaan itu, Patrick sering cuba menakutkan Jennifer, yang dinobatkan sebagai ‘Puteri Bandar’ di bandar Lampertheim pada 2017.

Dia dikatakan menyamar sebagai pencuri dan menikamnya sebanyak dua kali dengan pisau dapur di hadapan anak lelaki mereka yang berusia lima tahun pada Januari tahun lalu.

Kes itu digugurkan selepas Jennifer enggan memberi keterangan di mahkamah.

Bagaimanapun, katanya, paramedik dan pegawai polis tidak lama selepas jenayah yang didakwa itu mengenali penyerang itu sebagai suaminya.

Pada 27 Februari tahun ini Patrick dipercayai telah mencekik Jennifer sehingga mati, didakwa kerana keinginan mangsa untuk berpisah dengannya.

Dia kemudiannya menghantar mesej dari telefon bimbit mangsa kepada kakaknya bercakap tentang “berjalan di Rhine”, menurut saluran berita Bild.

Dia kemudian dilaporkan memalsukan pencariannya di kawasan itu, dengan andaian ia akan mengetepikannya sebagai suspek.

Perbicaraan sedang berjalan.

Sumber: Mirror

Tags: , ,

Category: DUNIA, JENAYAH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *