Tular Isu Perkataa RogoI Di Sekolah. Ini Komen Bekas Menteri Pendidikan Yang Ditunggu Ramai | Baru ni tular ada cikgu melawak tentang isu rogoI. Tekini, ini komen bekas Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik yang ditunggu ramai.

Komen Dr Maszlee

RogoI bukan bahan lawak, dan guru harus menitipkan soal keselamatan dan bukan sebaliknya.

Komen Dr Maszlee telah membuat ramai netizen terharu kerana walau beliau hanyalah mantan Menteri Pendidikan, tetapi beliau bangkit memperjuangkan nasib pelajar-pelajar.

Mohamad Hakim, Perkataan rogol ni banyak dibuat main sebenarnya. Sedangkan maksudnya berat. Contoh dlm bola sepak lah. Liverpool kena rogol dengan Manchester United. Sedangkan perkataan rogol tak sesuai pun kita guna sbb anak-anak akan mengikut. Dijadikan bahan jenaka. Hari ni waktu PK saya dah sound murid-murid jangan guna perkataan rogol untuk bergurau. Tanggungjawab saya dah lepas.

Nuris Abdullah, Sedih dan berduka cita dgn situasi yg dialami oleh guru² yg terlibat dgn pelbagai isu sejak kebelakangan ini, tak isu pukul murid, isu tersalah bagi contohlah plk, lps ni isu apa lagi…kesimpulannya, kalaulah guru tersebut hanya mengajar berpandukan RPH, tidak akan timbul isu² seperti ini. Mengajar dan bercakap hanya berpandukan rancangan pengajaran, jangan lebih dan jangan kurang. Inshaallah anak murid kita tetap akan tamat pengajian tanpa timbul isu² yg memalukan diri.

Mohammad Nabhan Khalil, Ustaz suruh budak perempuan keluar kelas dan cerita lucah dengan budak lelaki. Kami tahu itu salah tapi apa boleh buat sangat waktu tu. Zaman sekarang budak budak tahulah hak mereka.

Hasri Kasiren, Akhlak yg baik adalah cermin keperibadian seseorang. Semoga golongan pendidik penjadi barisan hadapan bagi perjuangan akhlak mulia ini.

Kucing Tompok, Ramai guru yang tidak menunjuk sikap tidak baik.. Bila cerita bab politik dia saja yg pandai dan betul

Matt Lipp, Sekolah patut jadi tempat selamat bagi anak2 kita. Bukan tempat menimbulkan kerisauan bagi mereka. Akhlak guru contoh teladan utk anak murid. Saya dgn ini megecam dn mengutuk tindakan mana2 guru yg melakukan lawak brunsur lucah dn seumpamanya di kawasan sekolah.


Sumber: FB Dr Maszlee Malik

Share.

Leave A Reply