(VIDEO) Penampakan ‘Lembaga Putih’ Tumpang Pacuan Empat Roda. | Walaupun sudah masuk tahun 2022, perkara-perkara mistik masih ada lagi ‘berlaku’ dalam kehidupan seharian kita semua. Lebih-lebih lagi apabila kita memandu pada waktu malam.

(VIDEO) Penampakan ‘Lembaga Putih’ Tumpang Pacuan Empat Roda.

Terbaharu, pelakon dan pelawak terkenal, Ajak Shiro telah berkongsi satu rakaman video ‘seram’ menerusi Instagram dan TikTok miliknya di mana ada satu susuk berwarna putih berada di atas pacuan empat roda (4×4).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ajak Shiro (@ajakshiro)

“Tengok sampai habis. Gurau halus pula malam-malam ini. Apa tu?” tiada butiran lanjut yang dikongsikan oleh Ajak Shiro, melainkan caption tersebut pada hantaran Instagram miliknya.

Orang ramai memberikan pelbagai pandangan masing-masing setelah melihat video susuk berwarna putih bersaiz agak besar dan tinggi itu kelihatan hanya ‘berdiri tegak’ sahaja di atas kereta 4×4 itu.

Ada yang percaya bahawa susuk berwarna putih itu merupakan makhlus halus, ini berdasarkan pengalaman mereka sendiri apabila makhlus halus itu ‘menumpang tanpa diundang’ pada kenderaan mereka.

Pada masa yang sama, ada mendakwa benda itu cumalah barangan seperti tangga panjang atau peti ais yang dibungkus dengan plastik berwarna putih. Mungkin pemandu pacuan empat roda itu dalam perjalanan menghantar barangan tersebut.

Sehingga kini ‘susuk putih’ itu menjadi tanda tanya ramai. Mungkin ianya cumalah barangan yang dibalut plastik putih, pada masa sama tidak mustahil ianya entiti dari alam sebalik mata.

Apa-apa pun jika kita perlu memandu pada waktu malam, lebih-lebih pada waktu lewat malam atau awal pagi, bacalah doa. Semoga kita sentiasa dilindungi daripada sebarang gangguan, serta selamat pergi dan sampai ke destinasi yang hendak dikunjungi.

Sumber: The Vocket

Share.

Leave A Reply