200 Orang Termasuk 52 Kanak-Kanak Jadi Korban Serangan Zionis Di Gaza | Serangan bertalu-talu yang menyasarkan kepada orang awam di Gaza telah menyebabkan ramai yang terpaksa menanggung derita akibat serangan zionis yang dilihat kejam serta tidak berperikemanusiaan.

200 Orang Termasuk 52 Kanak-Kanak Jadi Korban Serangan Zionis Di Gaza

Serangan pihak zionis kini sudah memasuki minggu kedua walaupun menerima kecaman yang hebat dari masyarakat antarabangsa serta desakan terhadap kezaliman yang dilakukan namun tanpa mempedulikannya, serangan mereka dilihat semakin mengganas mengakibatkan ramai yang menjadi mangsa.

Dilaporkan terdapat banyak roket-roket serta serangan udara dari pihak zionis menimpa bumi Gaza mengakibatkan beberapa bangunan termasuk penempatan orang awam ditimpa roket-roket sehingga menyebabkan banyak nyawa yang tidak berdosa maut serta cedera akibat runtuhan berikutan serangan roket pihak zionis.

Di Bandar Gaza, pegawai menyifatkan serangan yang berlaku pada kali ini adalah serangan terburuk sejak konflik melibatkan Palestin dan Israel yang berlaku sejak sekian lama.

Pihak Israel juga menyifatkan serangan yang dilakukan adalah menumpukan kepda beberapa lokasi operasi yang didiami pasukan pejuang Hamas dengan tujuan bagi menghapuskan mereka sepenuhnya. Serangan serta kekejaman yang dilakukan Israel telah merebak ke bandar-bandar lain akibat protes yang dilakukan sehingga bertukar menjadi ‘berdarah serta ganas’.

Antara kawasan yang terjejas adalah seperti Tebing Barat yang dikatakan telah berlaku pertelingkahan di antara tentera zionis serta penduduk awam yang berkahir dengan kematian.

Media tempatan turut melaporkan angka korban akibat serangan zionis telah mencecah jampir 200 orang termasuk lebih 50 adalah dari kalangan kanak-kanak. Dikatakan lebih 30 orang wanita maut serta 1,200 orang lagi cedera akibat serangan yang dilakukan oleh zionis.

Sumber: Astro Awani

Share.

Leave A Reply