13 Tempat Makan Best Seafood Di Gurun, Kedah | Gurun ialah mukim di negeri kedah. Gurun adalah suatu kawasan kecil yang berada di kaki gunung jerai. Anda boleh melawat tempat menarik seperti gunung jerai untuk nikmati pemandangan di situ. Selain itu, di gurun juga terdapat banyak tempat-tempat makan yang best dan perlu anda cuba.

Tengah cari tempat makan yang best tapi tak tahu dimana nak cari? Berikut adalah senarai tempat makan best dan popular yang berasakan makanan laut yang terdapat di gurun kedah.

 

1. TOP D’GURUN – SEAFOOD

Restoran ini adalah salah satu restoran yang paling popular di daerah gurun. Restoran ini juga mendapat rating yang tertinggi di google dengan komen yang memuji masakan disini. Kebanyakkan pelancong akan menjadikan restoran ini sebagai salah satu tempat persinggahan utama untuk mereka.

Restoran ini menyediakan menu masakan laut, western dan juga masakan melayu. Antara menu utama disini ialah sotong bakar, sotong bincit jahat, grilled squid, ikan bakar, lauk campur, daging bakar, kari ikan, kambing bakar madu, shellout buncit, grilled fish, udang galah, udang goreng dan banyak lagi.

Lokasi ini di depan simpang 3 guar nanas 1km dari gunung jerai, Gurun, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 10 pagi hingga 5 petang. Untuk pertanyaan lebih lanjut hubungi no tel: 011-5679 3036

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/restorantopdgurun/

 

2. AISHAH SELERA KAMPUNG IKAN BAKAR – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan banyak jenis makanan laut  dan mendapat rating yang tinggi di google. Rata rata komen juga berpuas hati dengan hidangan yang disediakan disini. Harga disini juga murah untuk dicuba.

Antara jenis masakan yang ada disini ialah nasi berlauk dengan pelbagai jenis hidangan masakan melayu yang disediakan. Selain utu, terdapat juga hidangan ikan bakar, masakan udang, sotong, kerang, lauk pauk dan banyak lagi.

Lokasi ini di 6&7 tmn suria gurun , Gurun, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 4 pagi hingga 5 petang. Untuk pertanyaan lebih lanjut hubungi no tel: 017-406 6559

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100065037487383

 

3. RESTORAN KAK CHAQ IKAN BAKAR – SEAFOOD

Restoran Kak Chaq Ikan Bakar mempunyai rating yang tinggi di google dan mendapat pujian di komen dari pelanggan sebelumnnya yang memuji masakan disini. Harga disini sangat murah. Masakan melayu kampung ialah masakan yang ada disini.

Menu yang ada disini ialah masakan berasaskan makanan laut diantaranya ialah nasi berlauk dengan pelbagai jenis lauk pauk seperti ikan keli bakar, aneka makanan bakar dan banyak lagi.

 

 

 

 

Lokasi ini di Kak Chaq Ikan Bakar, Sebelah Petronas Minyak, Gurun, 08300 Gurun, Kedah. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 8.30 pagi hingga 4.30 petang. Untuk pertanyaan lebih lanjut hubungi no tel: 019-4333301

FACEBOOK PAGE: Kak Chaq

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Gurun ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply