13 Tempat Makan Best Seafood Di Kuala Lipis, Pahang | Kuala lipis mempunyai banyak lokasi yang menarik dan kaya dengan tinggalan sejarah. Selain dari itu, nak tahu tak di kuala lipis juga terdapat beberapa tempat makan yang boleh anda kunjungi bersama keluarga untuk menjamu selera.

Kebanyakkan restoran di Kuala Lipis sering menjadi bualan ramai kerana hidangannya yang menjanjikan. Tapi dimana nak cari restoran makan tersebut? Berikut adalah senarai tempat makan best seafood yang terdapat di Kuala Lipis, Pahang yang patut anda cuba.

 

1. RESTORAN GULAI KAMPUNG KUALA LIPIS – SEAFOOD

Gulai dan masak lemak ikan patin tempoyak memang sangat popular di negeri Pahang. Restoran ini menyediakan gulai ikan patin sebagai menu utama di restoran ini yang menjadi pilihan ramai. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang disediakan di sini ialah seperti masakan ala kampung, patin masak tempoyak. Selain itu, turut dihidangkan ayam percik, gulai asam rong, gulai daging salai, ikan tenggiri, ikan tilapia goreng, asam pedas, gulai ayam kampung, ikan masin goreng, kerabu pucuk paku serta ulam-ulaman.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Restoran Gulai Kampung Kuala Lipis, No 10 Lorong BBKL 2/2/2, Bandar Baru Kuala Lipis 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 7.30 pagi hingga 4.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 017-962 3177

2. AZMIE IKAN STIM – SEAFOOD

Untuk yang kali pertama datang ke Kuala Lipis ini dan mencari tempat untuk menjamu selera bolehla berkunjung ke azmi ikan stin yang terletak di daerah Kuala Lipis ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Antara menu menu yang ada di sini ialah seperti ikan patin steam tempoyak, tilapia goreng kunyit, ikan bakar, ikan patin steam, gulai tempoyak ikan patin, sotong celup tepung, ikan siakap stim, sotong celup tepung dan banyak lagi.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Bandar Baru Kuala Lipis 27100 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 11.00 pagi hingga 10.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-911 5500

3. RESTORAN BOYS CHAR KUEY TEOW & TOMYAM – SEAFOOD

Restoran Boys Char Kuey Teow & Tomyam ini menghidangkan makanan seperti char kuey tiaw yang popular di sekitar kuala lipis ini. Kalau korang nak tahu restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Restoran ini menyediakan hidangan utama mereka iaitu char koey tiaw seafood dan masakan panas lain seperti nasi goreng seafood, siakap 3 rasa, tomyam seafood, udang goreng tepung, udang goreng tepung dan banyak lagi.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di No 41 Lorong BBKL, 2 2/1 Bandar Baru Lipis Pahang 27200 Kuala Lipis, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 4.00 petang hingga 11.30 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-618 3765

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Kuala Lipis ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply