13 Tempat Makan Best Seafood Di Putrajaya | Putrajaya adalah sebuah ibu kota yang terletak 25 kilometer di selatan kuala lumpur. Tarikan pelancongan utama di putrajaya terletak pada landskap kawasannya dan binaan bangunan-bangunan yang cantik. Selain itu, di putrajaya juga terdapat banyak tempat tempat makan yang menarik dan popular yang perlu anda kunjungi

Ingin berkunjung ke Putrajaya dan mencuba makanan -makanan laut di sini tapi tak tahu dimana port-port makan yang menarik? Berikut merupakan senarai tempat makan yang best yang terdapat di Putrajaya.

 

1. OMBAK KITCHEN – SEAFOOD

Berkunjung ke restoran makanan laut Cajun terbaik di bandar Putrajaya untuk hidangan segar laut yang sangat menarik dan nikmati masa yang berharga bersama keluarga anda dalam suasana di restoran ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu yang ada di sini ialah shellout, king crab, crispy fried calamari,soft shell crab tempura, lobster grilled, premium oyster, cheese oyster, alaskan king crab, bamboo clam, scallop, squid, baby octopus dan banyak lagi.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di GE-15, Ground Floor IOI City Mall, 62502 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 11.00 pagi hingga 10.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 010-216 5946

2. RESTORAN MEDINA THAI TOMYAM – SEAFOOD

Anda peminat tomyam thai? Tak payah susah susah pergi jauh jauh kerana restoran ini akan memenuhi citarasa anda. Restoran ini menghidangkan pelbagai jenis masakan ala thai. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Antara menu yang ada di sini adalah pelbagai jenis ikan bakar, aneka masakan udang dan sotong seperti paprik, goreng tepung, tomyam, masak lada hitam, masak merah dan banyak lagi. Di sini juga ada pelbagai aneka masakan panas dan berkuah.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di No.27A & 27, Jalan P8 G1, Presint 8 62250 Putrajaya, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 7.00 pagi hingga 12.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 03-8893 6434

3. SOFINA SEAFOOD RESTORAN – SEAFOOD

Restoran sofina seafood juga merupakan sebuah restoran seafood ala thai yang dijamin halal. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu yang ada di sini ialah ikan siakap stim limau, ikan siakap 3 rasa, sotong goreng tepung, kerang rebus, nasi goreng tomyam dan seafood, ikan steam, pad thai, udang tempura, ikan bakar dan banyak lagi.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Sofina Seafood Restoran kedai Tomyam Thai Sofina Seafood Presint 14 Putrajaya Malaysia.. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 5.00 petang hingga 12.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 012-638 4891

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Putrajaya ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply