13 Tempat Makan Best Seafood Di Rompin, Pahang | Daerah Rompin merupakan sebuah daerah yang terletak di sudut tenggara Pahang, Malaysia. Walaupun rompin tidak terkenal seperti tempat pelancongan lain di Pahang tetapi di sini terdapat banyak tempat menarik untuk dilawati terutama tarikan makanan di sini.

Rompin ialah salah satu daerah yang wajib anda kunjungi bersama keluarga tarutama mencuba makanan di port-port makan di sini. Tapi dimana terletaknya tempat-tempat makan yang best itu? Berikut merupakan senarai tempat makan best seafood yang terdapat di Rompin Pahang

 

1. GERAI MAKAN AZIZAH UDANG GALAH – SEAFOOD

Peminat udang galah sangat digalakkan untuk berkunjung ke restoran ini. Restoran azizah ini menyediakan pelbagai aneka makanan berasaskan udang galah yang terkenal di Rompin ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.

Diantara menu yang disediakan di sini ialah seperti udang galah masak lemak, udang galah masak pedas, mee udang galah,nasi udang, udang galah samabal petai,  udang butter, udang galah masak telur masin, sambal hitam, masak sos dan banyak lagi.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Gerai mkn Azizah no,2 kg. Leban Chondong 26810 Rompin, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 8.oo pagi sehingga 5.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-911 9805

2. MUTIARA BIRU BISTRO – SEAFOOD

Mutiara biru bistro merupakan sebuah restoran yang menyajikan pelbagai jenis makanan laut yang popular di daerah rompin. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.
Diantara menu yang disediakan di sini ialah seperti mee udang galah, nasi campur berlauk,mee kari udang galah, siakap kukus lemon, nasi goreng sotong, tomyam seafood., siakap 3 rasa dan banyak lagi.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Mutiara Biru Bistro, Terminal Jeti Tanjung Gemok 26820 Endau, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, 24 jam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 012-343 7727

3. UDANG GALAH KING – SEAFOOD

Restoran Udang Galah King adalah sebuah restoran melayu di Rompin, Pahang.

Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.
Diantara menu yang disediakan di sini ialah seperti udang galah masak lemak cili api, udang galah goreng, udang galah 3 rasa, ikan stim lemon, tomyam udang dan banyak lagi menu yang ada.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di No. 25, Jalan Sentosa 4, Taman Sentosa 26800 Kuala Rompin, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 10.00 pagi hingga 11.-00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 09-414 1153

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Rompin ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply