13 Tempat Makan Best Seafood Di Simpang Ampat, Pulau Pinang | Simpang Ampat adalah sebuah bandar yang berada di sempadan daerah seberang perai. Nama simpang ampat diambil dari maksud simpang empat dalam bahasa melayu. Terdapat banyak restoran di simpang ampat yang menyediakan banyak makanan best dan popular berasaskan makanan laut yang dimasak ala thai, seafood dan western.

Nak cuba makanan yang sedap-sedap dan berbaloi yang ada di Pulau Pinang? Tapi tak tahu dimana port makan yang best di simpang ampat? Berikut adalah senarai tempat makan makanan laut yang best dan sedap di simpang ampat, pulau pinang.

 

1. SHELL OUT SELERA TAMBUN ORIGINAL – SEAFOOD

Kalau nak tahu, Shell Out Selera Tambun Original adalah sebuah restoran makanan laut yang menjadi tumpuan pengunjung tempatan dan luar di sini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan yang disediakan di sini. Harga di sini juga murah.

Antara menu yang ada di sini ialah seafood shellout, shellout tiga rasa, shellout masak lemak, mee udang, sotong goreng tepung, nasi goreng udang, makanan bergoreng berasaskan makanan laut, dan banyak lagi.

Lokasi ini di Selera Tambun , 1786 Bukit Tambun, Simpang Ampat, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali khamis pada pukul 6 petang hingga 11.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:04-587 4013

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/seleratambunoriginal/

 

2. MYRA IKAN BAKAR – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan makanan seperti ikan bakar yang disediakan mengikut cita rasa kuala  perlis. Restoran ini mendapat rating mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen menunjukkan maklum balas yang positif . Harga di sini juga murah.

Antara menu yang ada di sini ialah ikan bakar, sotong goreng tepung, ikan siakap 3 rasa, kailan ikan masin, udang telur masin, sotong sambal, ikan bakar jenahak, udang buttermilk, ketam masak lemak, ikan bawal dan banyak lagi.

Lokasi ini di No 1372 Jalan Besar Simpang Ampat , Bukit Tambun, Malaysia Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 6 petang hingga 11.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-796 7060

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/MyraIkanBakar

 

3. D’IKAN BAKAR & SHELLOUT – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan hidangan seperti ikan bakar dan shellout yang popular di sini. Restoran ini juga mendapat rating yang tinggi dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan di sini. Harga di sini  juga mampu milik.

Antara menu yang ada disini ialah shellout udang, ketam, kepah, kerang, kupang, set ikan bakar, udang dan sotong celup tepung, ikan bakar seperti siakap, jenahak, bawal dan banyak lagi masakan panas di sini.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Lokasi ini  di Pulau aman, Simpang Ampat, Malaysia Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari khamis pada pukul  5 petang hingga 12.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 013-737 7327

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063830310737

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Simpang Ampat ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

1 Comment

Leave A Reply