13 Tempat Makan Best Seafood Di Tanjung Tokong, Pulau Pinang | Tanjung tokong merupakan sebuah bandar satelit yang terletak di bandaraya Pulau Pinang. Tanjung tokong terletak diantara Gurney Drive dan Tanjung Bungah. Terdapat beberapa tarikan di tanjung tokong ini yang patut anda kunjungi terutama pantai yang terletak di tanjung tokong ini. Selain itu disekitar tanjung tokong juga terdapat beberapa restoran makanan laut yang dijamin halal yang dapat anda temukan di sini.

Merancang untuk datang ke Tanjung Tokong dan mencari tempat makan yang best dan dijamin halal di sini? Tapi tak tahu dimana tempat-tempat makan yang best yang ada di Tanjung Tokong ini? Berikut merupakan senarai beberapa tempat makan yang best yang perlu anda cuba.

 

1. LAN’S CORNER IKAN BAKAR TG BUNGAH – SEAFOOD

Restoran ini merupakan sebuah restoran makanan laut yang menyediakan pelbagai jenis makanan laut yang segar. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang baik dari pelanggan sebelumnya. Harga disini juga berpatutan dan sangat berbaloi untuk anda cuba. Diantara jenis makanan laut yang ada disini ialah seperti  pelbagai jenis ikan, kerang, lala, udang, sotong, siput buluh, ketam laut, baby crab dan banyak lagi.

Diantara hidangan yang popular yang tersedia di sini ialah ikan siakap dan ikan bakar. Selain itu terdapat juga menu seperti tomyam campur, sotong goreng tepung, ikan pari bakar, siakap 3 rasa, shellout, kerang sambal, ketam masak tomyam putih, ikan jenahak dan banyak lagi masakan panas yang disediakan di restoran ini.

No photo description available.

May be an image of food

May be an image of food

May be an image of food and indoor

No photo description available.

No photo description available.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Bersebelahan Pejabat POS Malaysia Tanjung Bungah, Tanjong Tokong, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali selasa, pada jam 5 petang sehingga 12 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:017-441 4551

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/lanscornerikanbakar

 

2. TOK MAT MEE UDANG TANJUNG BUNGAH – SEAFOOD

Warung ini merupakan salah satu tempat makan mee udang yang popular di sekitar tanjung tokong ini. Warung ini mendapat rating yang tinggi di google dengan komen yang positif diberi, Harga disini juga murah dan berpatutan dan sangat sesuai untuk peminat mee udang datang ke sini.

Selain menu ini, terdapat juga menu lain yang popular yang patut dicuba diantaranya seperti set ikan bawal, mee udang goreng, mee udang ketam, koey teow seafood, sotong goreng tepung, ketam butter, kailan ikan masin dan banyak lagi menu yang ada.

May be an image of food

May be an image of food

No photo description available.

 

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jalan Tanjung Bunga, Tanjung Tokong, 11200 Tanjung Bungah, Tanjung Tokong, Pulau Pinang. Waktu operasi pada setiap hari kecuali isnin, pada jam 6 petang sehingga 10.20 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:017-481 8113

FACEBOOK PAGE:  Tok Mat Mee Udang

 

3. AMAN TOMYAM TANJUNG TOKONG – SEAFOOD

Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan di restoran ini. Harga disini juga murah dan berpatutan. Restoran ini menyediakan hidangan berkonsepkan makanan laut yang segar yang pelbagai.

Diantara menu-menu yang ada di restoran ini ialah tomyam seafood yang menjadi menu popular d sini. Selain itu, diantara menu lain yang ada ialah seperti siakap masak steam, set nasi ikan bakar, nasi goren ikan masin, koey teow kungfu, tomyam campur dan banyak lagi masakan panas yang ada disini.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di jalan tanjung tokong, Penang Island, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 4.30 petang sehingga 2 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:019-570 7788

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/amantomyamtanjungtokong/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Tanjung Tokong ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply