(Ada Video) Lelaki Bergelut Di Mesin Tunai, Tindakan Saksi Ini Buat Ramai Berang. | Rakaman menunjukkan kedua-dua lelaki bergelut di luar cawangan HSBC di East Ham, London, telah menjadi viral di media sosial dengan orang ramai terkejut bahawa tiada siapa yang melangkah masuk untuk membantu.

(Ada Video) Lelaki Bergelut Di Mesin Tunai, Tindakan Saksi Ini Buat Ramai Berang.

Dua lelaki bergaduh di mesin tunai dan paling mengejutkan saksi-saksi kejadian hanya menonton dan merakamnya tanpa cuba campur tangan.

Rakaman di timur London itu menjadi viral dengan ramai di media sosial mengecam mereka yang menyaksikan tanpa sebarang cubaan membantu.

Tetapi ada keraguan sama ada ia benar-benar satu cubaan rompakan kerana polis belum menerima sebarang aduan rasmi.

Kedua-dua lelaki itu bergelut di luar cawangan HSBC di East Ham yang dipercayai polis pada hari Isnin.

Klip itu menunjukkan orang hanya menonton semasa mereka tolak-menolak di hadapan mesin tunai.

Seorang lelaki seolah-olah cuba menggunakan mesin dan menolak yang lain yang juga bergelut dengannya.

Seorang pengguna di Twitter bertanya, “Siapa yang merompak siapa di sini? Mengapa tidak menumbuk, cuba jatuhkan atau belasah ? Tidak masuk akal bagi saya.”

Kebanyakan orang di media sosial kagum bahawa tiada siapa yang cuba campur tangan.

Satu tweet berkata, “Jadi tidak satu orang pun berfikir untuk campur tangan? Hanya berdiri di sana merakam?! Ini gila!!!!”

Satu lagi tweet menambah: “Itu gila untuk melihat, saya menghargai orang ramai bimbang, tetapi pasti seseorang boleh cuba untuk campur tangan.”

Kekecewaan paling disasarkan kepada orang-orang yang merakam apa yang berlaku.

“Dua pemuda merakam itu boleh membantu,” kata seorang pengguna Twitter.

Satu lagi bersetuju: “Ini adalah generasi kita hidup sekarang. Mereka akan menyiarkannya secara dalam talian dan mengatakan betapa marahnya mereka.”

Sesetengah orang merasakan bahawa ia bukan satu rompakan dan mereka hanya sekadar bergusti.

“Saya tidak fikir ini adalah rompakan secara rawak, kedua-dua mengenali satu sama lain dan mereka mungkin cuba mengambil wang tunai. Oleh itu, tiada keganasan sebenar dilihat selain daripada beberapa tarian,” orang lain tweet.

Jurucakap Polis Metropolitan memberitahu The Sun Online: “Pada petang Isnin, 27 September, polis dimaklumkan mengenai satu video di media sosial yang menunjukkan rompakan di sebuah pusat tunai di East Ham.

“Siasatan telah dijalankan dan kelihatan tiada insiden dilaporkan kepada pegawai.”

“Kami telah berhubung dengan orang yang memuat naik video itu dan sedang menunggu mereka untuk memberikan butiran lanjut.”

Sumber: Mirror , @rudol9h

Share.

Leave A Reply