Covid-19. Ini Tindakan Mengejutkan Ronaldo Buat Seluruh Dunia Terharu | Wabak Covid 19 kini sedang mengganas di Eropah. Terkini Ronaldo umum berita mengejutkan buat dunia terharu. Baca selanjutnya.

Pada saat dunia diserang hebat wabak Covid-19, super star Juventus, Cristiano Ronaldo yang kini menjalani proses kuarantin di tempat kelahirannya, Madeira sekali lagi tampil mempamerkan semangat kemanusiaan tinggi yang wajar dicontohi apabila menawarkan beberapa hotel miliknya di Portugal dijadikan hospital sebagai pusat rawatan wabak penyakit itu.

Ronaldo dalam media sosialnya dua hari lalu menggesa masyarakat tampil menghulurkan bantuan dan dia sendiri bukan hanya sekadar bercakap tetapi membuktikan sikap pemurahnya.

Hotel miliknya ditutup dan dijadikan hospital bagi memberikan rawatan kepada mereka yang dijangkiti wabak Covid-19 malahan petugas perubatan yang menjaga dan membantu pesakit turut dibayar elaun oleh Ronaldo.

Kerajaan Portugal yang teruja dengan kebaikan Ronaldo menggesa selebriti lain turut menjejak langkah ikon bola sepak negara itu.

Sumber : Harian Metro

Share.

Leave A Reply