Gempar Tengkorak Manusia Ditemui Di Pasar Tani | PENDANG: Satu tengkorak dipercayai milik manusia ditemukan di tepi jalan Simpang Tiga, di sebuah pasar tani di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Pendang DSP Arriz Sham Hamezah berkata pihaknya menerima panggilan daripada orang awam pada 9.55 pagi mengenai penemuan tengkorak bersebelahan tong sampah besar di kawasan pasar tani itu.

Beliau berkata pemeriksaan lanjut di sekitar lokasi berkenaan bagaimanapun tidak menemukan bahagian tulang lain.

“Pihak forensik daripada Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah dan Unit Anjing Pengesan (K9) telah dipanggil bagi membantu siasatan, namun hasil pencarian oleh K9 di sekitar kawasan dan dalam tong sampah berdekatan tidak menemui cebisan kerangka lain atau bahan-bahan bukti lain,” katanya dalam kenyataan pada Ahad.

Sehubungan itu, Arriz Sham berkata tengkorak itu dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar untuk pemeriksaan lanjut oleh pakar patologi.

Beliau berkata siasatan awal mendapati, tengkorak itu dipercayai milik lelaki berusia lingkungan 40-an yang dipercayai bukan warga tempatan.

Katanya kes itu setakat ini diklasifikasi sebagai mati mengejut.
– BERNAMA

Sumber: Astro Awani

Share.

Leave A Reply