Kebiasaannya, kucing merupakan haiwan yang sering menjadi peliharaan dan kegemaran ramai disebabkan oleh kecomelan yang dimiliki.

Namun begitu, berbeza pula kali ini. Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh seorang pengguna @atikahmal di laman TikToknya, dia memperkenalkan dua ekor kambingnya yang bernama Aidil dan Fitri telah berjaya meraih perhatian netizen.

Dalam video itu, kelihatan wanita terbabit yang dikenali sebagai Atikah sedang menyikat bulu seekor kambing yang dijaganya bernama Aidil.

Bagaimanapun, apa yang menghiburkan hati netizen, kambing tersebut begitu teliti melihat kamera telah membuatkan ramai tertarik melihat ‘kehenseman’ yang dimilikinya.

Difahamkan juga, menurut Atikah, kambing yang bernama Aidil itu memang gemar melihat kamera berbanding dengan Fitri. Fitri dikatakan lebih suka duduk diam di sebelah Aidil sahaja.

“Hensem siot… aku pun insecure tgk dia,” @whoisnaim.

“Kenapa aku senyum-senyum pulak ni masa aidil dtg dekat kamera,” @Latifah Hanum.

Malah, netizen turut tertarik dengan gelagatnya dan mereka juga sempat berseloroh dengan mengatakan nama mereka hampir dengan nama kambing Aidil.

“Saya takde bela janggut sampai macam tu kak,” @justt.aiedill.

“Apa husb saya buat dekat situ?” @xiaorahhh_.

Gelagat netizen melihat Aidil membuatkan ramai penonton ketawa dan ramai yang meminta pemilik akaun itu untuk memuat naik lebih banyak video tentang Aidil.

Sumber: Ohmymedia

 

 

Share.

Leave A Reply