Seorang lelaki berjaya dipujuk oleh ahli keluarga daripada cubaan menerjun dari kren yang berada di tingkat 31 di sebuah tapak projek perumahan di Kota Bharu, Kelantan.

Lelaki Tak Jadi Nak Terjun Dari Tingkat 31, Ini PUNCA Buat Ramai SAYU

Menurut anggota Balai Bomba dan Penyelamat Darul Naim, Mohd. Ridzwan Ali, lelaki berkenaan dipercayai berada di tapak projek perumahan itu sejak malam semalam sebelum kehadirannya itu disedari oleh orang awam.

Difahamkan, pihak bomba telah menerima panggilan kecemasan pada pukul 10.30 pagi sebelum 20 anggota balai Kota Bharu dan Darul Naim bergegas ke lokasi kejadian.

Anggota bomba tiba di lokasi kejadian kira-kira pukul 10.59 dan terus menjalankan operasi menyelamat mangsa.

Susulan daripada itu, ibu bersama adiknya membawa nasi berlauk ke tingkat 31 dan akhirnya lelaki berkenaan makan makanan tersebut sebelum membuat keputusan untuk menyerahkan diri selepas dia menghabiskan hidangan tersebut.

Lelaki berkenaan pada mulanya bertindak agresif dan nekad cuba terjun untuk terjun dari kren itu. Kita membawa ibu dan adiknya untuk memujuk lelaki itu supaya turun dari kren yang berada di tingkat 31 itu.

Tambahnya lagi, lelaki terbabit telah diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya dan operasi menyelamat mangsa tamat pada pukul 3.03 petang.

Sumber : Oh Bulan

 

Share.

Leave A Reply