Maut Di Pusat Beli Belah, Rupanya Individu Tersebut Adalah… | Seorang lelaki iaitu pesakit psikiatri yang berusia 65 tahun disahkan meninggal dunia selepas dipercayai terjatuh dari tingkat empat di sebuah pasar raya Alor Setar, hari ini.
Maut Di Pusat Beli Belah, Rupanya Individu Tersebut Adalah...

Menurut laporan Harian Metro, warga emas tersebut ditemukan dalam keadaan berlumuran darah akibat mengalami kecederaan parah di bahagian kepala.

Di dalam satu sidang kenyataan, Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri memaklumkan insiden tersebut telah berlaku antara jam 10 hingga 10.30 pagi.

Katanya, warga emas itu kelihatan mencurigakan ketika berada di ruangan tingkat empat pasar raya tersebut selepas mendapat maklumat daripada pengawal keselamatan.

Tambahnya lagi, pengawal keselamatan tidak sempat untuk menyelamatkan nyawa warga emas tersebut sebelum dia terjatuh dari lokasi kejadian.

“Setakat ini siasatan awal polis menjurus kepada mati mengejut tetapi bergantung pada hasil bedah siasat terhadap mayat berkenaan,” ujarnya.

Malah, hasil siasatan daripada keluarga mangsa mendapati, warga emas itu mempunyai kad psikiatri Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) dan baru sahaja mendapatkan rawatan pada Isnin lalu.

Difahamkan juga, mangsa belum berkahwin dan sering datang ke pasar raya secara keseorangan tanpa ahli keluarga yang lain. Bagaimanapun, mayat warga emas tersebut telah dihantar ke Jabatan Forensik HSB untuk proses bedah siasat.

Sumber : OMM

 

Share.

Leave A Reply