Nasib Malang Tiga Tetamu Dijemput Untuk Dijadikan Korban. | Seorang lelaki beragama Kristian dari Euless, Texas, yang sering dilihat membaca Bible, ditahan pada isnin malam berhubung kematian tiga orang yang mayatnya ditemui di tempat pembuangan sampah, The Washington Post melaporkan.

Nasib Malang Tiga Tetamu Dijadikan Korban.

Jason Alan Thornburg, 41, yang juga dikenali sebagai seorang yang sering berbicara tentang agama Kristian dan menyatakan keinginan untuk membantu orang, telah didakwa dalam pembunuhan tiga orang — seorang lelaki berusia 42 tahun dan dua wanita yang tidak dinamakan — dan didakwa mengakui pembunuhan terdahulu dua orang yang lain, NBC DFW melaporkan.

Menurut afidavit yang dilihat oleh The Washington Post, Thornburg menjemput David Lueras ke bilik motelnya di Mid City Inn pada 17 September. Thornburg memberitahu penyiasat dia percaya bahawa Leuras harus “dikorbankan” dan terus mengelar leher, mengerat badannya, dan meletakkan mayatnya di dalam tong simpanan plastik.

Kira-kira dua hari kemudian, dokumen mahkamah berkata, Thornburg memutuskan bahawa seorang kenalan wanita yang melawat bilik motelnya juga perlu dikorbankan. Afidavit itu mengatakan bahawa, sekali lagi, Thornburg memotong leher mangsa dan mengerat badannya.

Dua hari kemudiannya berlalu apabila Thornburg membunuh mangsa baru, kata afidavit itu. Dia mencekik seorang pengunjung wanita selepas cuba menikamnya dan juga mengerat badannya, The Washington Post melaporkan.

Thornburg kemudian mengangkut mayat ke tempat pembuangan sampah di pinggir Fort Worth dan membakarnya, kata polis.

Lueras telah dikenal pasti oleh tatunya, dan dua mangsa lain telah dikenal pasti tetapi tidak dinamakan secara terbuka.

Semasa temu bual polis, menurut afidavit itu, Thornburg didakwa mengaku membunuh dan merujuk mereka sebagai “korban”.

Dia juga mengaku membunuh bekas teman wanitanya di Arizona dan mengorbankan rakan sebiliknya pada Mei, kata afidavit itu.

NBC DFW melaporkan bahawa detektif mengatakan Thornburg telah menjadi orang yang berkepentingan dalam kematian rakan sebiliknya yang berusia 61 tahun, tetapi pegawai itu tidak mempunyai sebab untuk menangkapnya. Tuduhan akan difailkan untuk pembunuhan ini dengan segera, polis Fort Worth memberitahu The Washington Post.

Sumber: Insider

Share.

Leave A Reply