Rider Kongsi Detik Cemas Hampir Diterkam Harimau Selepas Hantar Pesanan Pelanggan | DUNGUN: Seorang pekerja penghantar makanan mendkawa nyaris dibaham harimau belang selepas selesai menghantar pesanan pelanggan di Taman Bersekutu, Kampung Sura di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.40 malam itu, Mohd. Shafiq Mamat, 27, bagaimanapun, menyelamatkan diri dengan memecut laju motosikalnya.

Katanya, kejadian berlaku ketika dia dalam perjalanan pulang ke rumah di Taman Permint dan terkejut melihat ‘Pak Belang’ selepas melalui sebuah jambatan.

“Saya panik apabila harimau yang berada di sebelah kanan jalan cuba menerkam dan tanpa berfikir panjang, terus memecut motosikal,” katanya di lokasi kejadian, hari ini.

Mohd. Shafiq berkata, ketakutannya semakin bertambah apabila harimau itu mengejarnya sekali gus tidak henti berdoa agar terselamat daripada sebarang serangan.

Katanya, hingga kini dia masih trauma dengan insiden itu dan tidak menolak kemungkinan harimau berkenaan keluar dari hutan Bukit Bauk yang terletak berhampiran.

Terdahulu, perkongsian Mohd. Shafiq mengenai pengalaman ngerinya dikejar harimau belang tular dalam laman Facebook dan menasihatkan orang ramai agar berhati-hati ketika menggunakan laluan berkenaan terutama pada waktu malam.

Sumber: Utusan

Share.

Leave A Reply