“Tidak Kisah Dihina Manusia, Allah Nak Pelihara Pasti Terpelihara”- Ebit Lew | Walaupun dilanda kontroversi yang panas, dermawan terkenal negara, Ebit Lew akui tidak kisah dengan hinaan daripada makhluk terutama manusia yang ingin menghancurkan dirinya.

"Tidak Kisah Dihina Manusia, Allah Nak Pelihara Pasti Terpelihara"- Ebit Lew

Katanya, dia percaya hanya Allah sahaja yang berkuasa dan menentukan segalanya jika mahu dirinya terpelihara.

Jelasnya dalam satu perkongsian di Instagram peribadi miliknya , Allah Maha berkuasa, Makhluk langsung tiada kuasa. Berkumpul segala kekuatan makhluk nak hancurkan, binasakan, menghina seseorang. Allah nak pelihara pasti terpelihara.

Tambahnya, Tiada yang berkuasa selain Allah. Tiada yang boleh beri hidup dan mati selain Allah. Tiada boleh beri kemuliaan atau kehinaan melainkan Allah. Laailaha ilallah.

Menerusi kemas kini yang sama difahamkan beliau memuat naik sedikit rakaman videonya ketika ini yang sedang bercuti di Switzerland bersama keluarga.

Terdahulu, pada  19 Ogos lalu, Ebit dilaporkan telah dipanggil polis untuk dirakam keterangan berhubung penyebaran video gangguan seksual dikaitkan dengan pendakwah berkenaan.

Bagaimanapun, Ebit ketika ditemui media sebaik selesai memberi keterangan mendakwa dakwaan itu berunsur fitnah kejam ke atas dirinya.

Namun bagaimanapun, pada awal Oktober, Ebit dan isterinya dikhabarkan sekali lagi dipanggil polis untuk membantu siasatan membabitkan kes sama.

Siasatan membabitkan Ebit Lew telah dijalankan di bawah tiga seksyen iaitu Seksyen 509 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 serta Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Sumber: Astro Awani

 

Share.

Leave A Reply