Wanita Kongsi Rakaman CCTV Dakwa Lihat Kelibat Anak Dinosaur | Seorang wanita terkejut ketika memeriksa rakaman cctv di rumahnya apabila dia mendakwa melihat kelibat anak dinosaur melewati laman rumah. Baca selanjutnya..

KELIBAT VELOCIRAPTOR

Tallahassee, Florida – Seorang wanita di Florida, Amerika Syarikat (AS) menimbulkan perdebatan di media sosial apabila dia mendakwa seekor ‘anak dinosour’ melintas di laman rumah­nya baru-baru ini.

Akhbar Daily Mail kelmarin memetik Cristina Ryan berkata, kelibat ‘anak dinosaur’ itu dirakam sistem televisyen litar tertutup (CCTV) anjung rumah­nya sekitar pukul 4 pagi (waktu tempatan).

Rakaman CCTV menunjukkan satu lembaga berkaki empat dengan ekor panjang berlari di halaman rumahnya.

“Lembaga itu kelihatan seperti ‘anak dinosaur’ jenis velociraptor kerana cara haiwan itu berjalan menggunakan dua kaki belakang sama seperti yang saya tonton dalam filem popular Jurassic Park.

“Saya memuat naik rakaman di media sosial dan ada yang mengatakan bahawa itu burung tetapi tidak munasabah kerana haiwan itu ada dua kaki kecil pada badannya,” kata Ryan.

Tangkap layar ‘anak dinosaur’ itu mengundang pelbagai komen netizen termasuk yang berkata bahawa haiwan itu sejenis burung mirip dinosaur dan kerap ditemui di Florida.

“Ia kelihatan seperti dinosaur tetapi sebenarnya burung gergasi. Spesis ini memang banyak di Florida,” komen seorang pengguna media sosial.

Sumber : Kosmo 

Share.

Leave A Reply