Archive for January, 2020

Ayam Goreng Kunyit Crispy

Ayam Goreng Kunyit Crispy

| January 23, 2020 | 0 Comments

Ayam Goreng Kunyit Crispy| Assalammualaikum. Siapa yang suka makan ayam goreng kunyit boleh cuba ikut resepi ni. Tapinya ayam goreng kali ini kita buat kelainan sikit, kita buat ayam rasa sedikit pedas dan crispy. Resepi Ayam Goreng Kunyit Crispy ni kalau anda buat hidang untuk anak-anak mesti dorang suka. Sesuai makan waktu bila-bila sahaja. Jom […]

Continue Reading

Resepi Telur Masak Kicap

Resepi Telur Masak Kicap

| January 22, 2020 | 0 Comments

Resepi Telur Masak Kicap|Assalamualaikum. Hari ni min kongsikan resepi yang sangat simple, tetapi sedap iaitu resepi Telur Masak Kicap. Resepi Telur Masak Kicap adalah makanan kegemaran kebanyakan orang ni. Kepada anda yang tak ada idea nak masak apa, boleh cuba resepi masakan ni. Confirm anak-anak  suka. Jom kita tengok resepi masakan daripada khairulaming. Bahan-bahan Buat […]

Continue Reading

Resepi Fudgy Brownies

Resepi Fudgy Brownies

| January 22, 2020 | 0 Comments

Resepi Fudgy Brownies | Hai assalamualaikum kepada peminat-peminat kek bownies. Hari ini kami nak kongsikan cara membuat resepi fudgy brownies. Mudah saja unuk dibuat dan sedap pula tu. Resepi daripada khairulaming, jom lihat bahan-bahan buat resepi ni. Bahan-bahan: 250g mentega dicairkan (250g butter – melted) 2 sudu minyak masak (2 tbsp cooking oil) 1 1/4 […]

Continue Reading

Resepi Chicken Pita Mudah Buat

Resepi Chicken Pita Mudah Buat

| January 22, 2020 | 0 Comments

Resepi Chicken Pita Mudah Buat | Hai assalamualaikum. Hari ini kami nak kongsikan resepi chicken pita yang mudah buat. Resepi ni sesuai la untuk anda yang tiada masa untuk masak dan inginkan makanan sihat. Cara membuatnya cukup mudah. Okay jom lihat bahan-bahan resepi daripada khairulaming. Bahan-bahan: Dada Ayam (Chicken Breast) Garam (salt) 3 sudu sos […]

Continue Reading

Resepi Tortilla Chips Cicah Sardin

Resepi Tortilla Chips Cicah Sardin

| January 22, 2020 | 0 Comments

Resepi Tortilla Chips Cicah Sardin | Hai assalamualaikum. Kepada anda yang pernah order set Twister Box di KFC mesti tahukan Tortilla tu apa? Pada kali ini kami ingin kongsikan kepada anda semua resepi tortilla chips cicah sardin. Antara salah satu bahan seperti yang anda tahu iaitu pembalut tortilla yang macam anda makan di KFC tu. […]

Continue Reading

Resepi Popia Carbonara Cheese

Resepi Popia Carbonara Cheese

| January 21, 2020 | 0 Comments

Resepi Popia Carbonara Cheese|Assalamualaikum. Hari ini min nak kongsikan kepada anda resepi Popia Carbonara Cheese. Dengar sahaja carbonara cheese mesti dah buatkan anda semua terbayang dan terliur kelazatan resepi popia carbonara cheese ni. Kebiasaannya kita familiar dengan popia goreng sambal je kan. Tapi kali ini resepi Popia Carbonara Cheese yang rangup dan sedap ni adalah […]

Continue Reading

Resepi Cheesecake Bujang Menggunakan Periuk Nasi

Resepi Cheesecake Bujang Menggunakan Periuk Nasi

| January 21, 2020 | 0 Comments

Resepi Cheesecake Bujang Menggunakan Periuk Nasi|Assalamualaikum. Kepada anda yang suka makan kek, apakata kali ni kita cuba buat resepi Cheesecake Bujang Menggunakan Periuk nasi sebagai hidangan dessert anda. Hehehe. Pelik jer kan buat kek dalam periuk nasi. Menjadi ke kek tu nanti? Hah anda jangan risau, resepi Cheesecake Bujang Menggunakan Periuk Nasi adalah resepi masakan […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Overnight Oatmeal

Resepi Cara Buat Overnight Oatmeal

| January 20, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Overnight Oatmeal| Assalamualaikum. Resepi kita hari ni ialah Resepi Cara Buat Overnight Oatmeal. Resepi ni sesuai untuk anda yang nak diet, yang suka terbangun tengah-tengah malam takut nak ambil makanan berat boleh la cuba resepi sihat dan sedap ni. Resepi Cara Buat Overnight Oatmeal ni anda boleh tengok cara masakan daripada khairulaming. […]

Continue Reading

Resepi Cheezy Macaroni Bakar

Resepi Cheezy Macaroni Bakar

| January 20, 2020 | 0 Comments

Resepi Cheezy Macaroni Bakar | Hai assalamualaikum, hari ini kami nak kongsikan cara buat resepi cheezy macaroni bakar dengan anda di rumah. Tak perlu dah order di luar, buat sendiri baru puas hati. Mudah saja cara membuatnya. Jom lihat bahan-bahan buat resepi ni. Bahan-bahan: 2 cawan makeroni (2 cups macaroni) 3 sudu minyak masak (3 […]

Continue Reading

Resepi Rendang Ayam

Resepi Rendang Ayam

| January 20, 2020 | 0 Comments

Resepi Rendang Ayam | Hai assalamualaikum, hari ni kami nak kongsikan resepi rendang ayam. Boleh lah anda simpan resepi ni untuk raya nanti. Bulan Ramadhan dah tak lama dah. Sekejap saja masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah raya. Resepi yang sedap ni kami ambil daripada koleksi resepi khairulaming. Jom lihat bahan-bahan buat resepi ni. […]

Continue Reading