7-Eleven telah meminta maaf atas tindakan salah seorang stafnya yang telah menggunakan kain mop untuk membersihkan oven microwave di salah satu cawangannya.

Permohonan maaf tersebut telah dikeluarkan dalam satu pernyataan yang telah dimuatnaik di ruangan komen pada artikel laman Facebook NST Online tentang masalah ini.

“Ini adalah satu pelanggaran yang jelas terhadap protokol sanitasi kami dan tidak mencerminkan piawaian tinggi yang telah kami usahakan untuk dikekalkan di semua kedai kami.

Image

“Kami memahami kepentingan menjaga persekitaran yang bersih dan selamat untuk pelanggan kami, dan kami memberi jaminan kepada anda bahawa tindakan segera telah dilakukan terhadap staf tersebut untuk memastikan perkara ini tidak terjadi lagi.

“Kami menyesali atas sebarang kesulitan atau kebimbangan yang mungkin timbul, dan kami menghargai sokongan anda,” kata perusahaan itu dalam pernyataan tersebut.

Gambar yang tular tersebut menunjukkan salah seorang staf dari kedai 24 jam yang terkenal itu menggunakan kain mop untuk membersihkan bahagian dalam microwave telah meninggalkan perasaan jijik kepada orang ramai.

“Tolong beri arahan kepada staff kamu tentang cara pembersihan yang betul. Malah kain mop lantai itu  digunakan juga untuk membersihkan bahagian dalam microwave. Ini sangat tidak bersih,” tulis @AshrafChak tanpa menyebutkan tempat kedai yang dimaksud.

Image

Image

Ia kemudian diketahui bahawa cawangan berkenaan berada di Kampung Attap, Kuala Lumpur.

Ciapan lelaki tersebut telah menerima lebih dari satu juta tontonan dan hampir 9.000 orang telah ciapan semula pada ketika artikel ini ditulis.

Image

Sumber : NST

 

ARTIKEL LAIN YANG BOLEH DIBACA

Kuda-Kuda Berkeliaran Di Sekitar Ampang, Seekor Kelihatan Lemah

PETALING JAYA- Tiga ekor kuda yang didakwa bertuan didapati berkeliaran di jalan raya di kawasan menghala ke Bukit Ampang Selangor kelmarin.

Melalui Facebook Persatuan Haiwan Malaysia, ketiga-tiga kuda dipercayai bertuan tetapi hingga kini tiada pihak mengaku sebagai pemilik.

Tambah hantaran tersebut lagi, seekor daripada kuda tersebut kelihatan lemah dan tidak mampu bangun.

“Warga sekitar taman perumahan ini diminta membantu Lembaga Kebajikan Haiwan, Jabatan Perkhidmatan Veterinar dan Majlis Perbandaran Ampang Jaya bagi mengesan pemilik.

“Pengesanan tersebut bertujuan penguatkuasaan undang-undang kerana membiarkan kuda peliharaan terabai dan tidak berkebajikan,” jelas hantaran itu hari ini.

Selepas beberapa jam, tiga ekor kuda yang berkeliaran di jalan raya di sekitar kawasan menghala Bukit Ampang, Selangor sejak pagi kelmarin telah berjaya diselamatkan.

Perkara itu dimaklumkan menerusi akaun Facebook Pegawai Pemerintah Unit Berkuda, Unit Berkuda Pasukan Simpanan Persekutuan, DSP Nurhidayah Damanhoori di dalam satu hantarannya.

“Kami dah selamatkan ketiga-tiga ekor kuda tersebut. Pemilik ada datang tetapi kami pujuk bagi kami bawa balik dulu, sebab pemilik hanya peminat kuda yang mengupah pekerja sementara. Jarang datang tengok.

“Kami dah pantau tiga hari memang tiada penjaga. Hasil perbincangan dengan pemilik, kami bawa balik dan rawat dulu memandangkan kuda dalam keadaan teruk dan kandang kuda tidak cukup kelengkapan.

“Alhamdulillah pemilik akur sebab dah melibatkan beberapa kesalahan iaitu mengabaikan kebajikan kuda serta membahayakan keselamatan pengguna jalanraya,” tulisnya.

Nurhidayah turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada pihak yang sudi memberi tempat berteduh sementara buat tiga ekor kuda ini dan juga kepada semua pihak yang terlibat dalam usaha menyelamatkan haiwan malang tersebut.

Terdahulu, media melaporkan tiga ekor kuda tersebut dilihat berkeliaran tanpa bertuan atau penjaga di kawasan terbabit sejak pagi tadi.

Salah seekor daripada kuda tersebut juga kelihatan lemah dan tidak mampu bangun kerana dipercayai tidak diberi makanan.

Sumber: KMN

Share.

Leave A Reply