Netizen TERKEJUT Majlis Kahwin Ini Penuh Sayuran Dan Buah, Ini Sebabnya.. | Sebuah majlis perkahwinan di Surabaya, wilayah Jawa Timur menjadi perhatian netizen kerana meletakkan buah-buahan dan sayuran segar di samping dekorasi lain, lapor program berita Liputan6 semalam.

Bukan sekadar itu, tetamu juga dibenarkan membawa pulang mana-mana sayuran atau buah yang mereka suka.

Berdasarkan klip video yang tular, majlis tersebut dihiasi dekorasi floral yang turut diselitkan dengan buah-buahan dan sayur-sayuran di atas meja serta pentas perkahwinan.

Antara yang diletakkan termasuk buah anggur, nanas, tomato, lobak dan kacang panjang.

Semua bahan makanan itu boleh diambil oleh tetamu, malah terdapat tetamu yang memasukkannya ke dalam bakul untuk dibawa pulang.

“Majlis perkahwinan seperti pasar tani. Boleh dibawa pulang. Bila lagi mahu ‘membeli’ tanpa membayar kan,” demikian menurut keterangan video tersebut.

Video itu menjadi tular dan menerima pelbagai komen daripada netizen.

“Hebat sekali idea ini,” kata seorang netizen.

“Kreatif sekali ideanya. Mata segar dan badan sihat ketika hadir ke majlis perkahwinan,” ujar seorang lagi pengguna.

“Dekorasi majlis perkahwinan ini memang lain dari yang lain, pertama kali lihat hiasan guna sayur-sayuran dan buah-buahan begini, kreatif” Ulas seorang netizen.

“Mungkin keluarga pengantin ini mempunyai kebun sayur-sayuran jadi apa salahnya sekali-sekala memberi secara percuma sahaja, siapa tahu kan” kata seseorang dikomen.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply