Seorang guru di wilayah Songkhla, Thailand didakwa membunuh anak lelakinya berusia lima tahun yang menderita masalah autisme.

Pembunuhan dilakukan dengan cara menekup muka mangsa menggunakan bantal, lapor laman berita Thaiger semalam.

Selepas melakukan pembunuhan itu, suspek cuba membunuh diri dengan meminum cecair pencuci tandas tetapi akhirnya jatuh sakit dan dimasukkan ke hospital.

Pegawai dari Balai Polis Hat Yai dikejarkan ke bilik di sebuah kondominium bersama anggota penyelamat dari Yayasan Perpaduan Persahabatan Hat Yai.

Polis menemui mayat seorang budak lelaki berusia 5 tahun, sebuah bantal dan selimut yang tertimbun di atas lantai bersebelahannya.

Di dalam bilik air, mereka kemudian menemui A (bukan nama sebenar), 39, yang merupakan seorang guru di sebuah sekolah kerajaan di daerah Hat Yai.

Dia berada dalam keadaan kritikal selepas minum segelas cecair pencuci tandas.

Juruteknik bangunan tersebut memberitahu polis bahawa suspek telah meminta bantuannya selepas meminum cecair tersebut. Lelaki itu berlari ke bilik wanita tersebut di mana dia mendapati mangsa sudah meninggal dunia sebelum menghubungi polis.

Suspek didakwa membunuh anaknya yang menghidap autisme menggunakan bantal sebelum berniat untuk membunuh diri. Walau bagaimanapun, dia tidak dapat menahan kesakitan akibat meminum cecair itu, lantas meminta bantuan.

Sumber memberitahu bahawa A sedang bergelut dengan masalah hutang selepas meminjam wang daripada sekolah dan mempunyai masalah keluarga. Dia dikatakan tinggal berdua dengan anaknya.

Sumber: Kosmo

Share.

Leave A Reply