Tag: Cerita Benar

Kenapa Ayahku Begini

Kenapa Ayahku Begini

| August 10, 2020 | 0 Comments

Kenapa Ayahku Begini | Assalamualaikum semua pembaca setia iiumc. Terima kasih kepada admin sekiranya menyiarkan confession aku. Maaf jika confession aku buat pembaca pening kerana aku takde bakat dalam penulisan. Aku harap confession aku ni sedikit sebanyak dapat mengurangkan kesedihan yang aku alami sekarang. Aku Nia, mempunyai 4 orang adik beradik. Aku dan adik-beradik ku […]

Continue Reading

Takut Nak Berkomitmen

Takut Nak Berkomitmen

| August 9, 2020 | 0 Comments

Takut Nak Berkomitmen | Assalamualaikum dan terima kasih jika confession ini disiarkan. Seperti mana tajuk di atas mesti dapat agak apa yang saya nak luahkan. Berumur 20-an dah tamat belajar tapi belum dapat kerja tetap. Just kerja biasa2 ja. Saya tumpang gembira tengok kawan2 yang dah mendirikan rumah tangga dan dapat anak. Mesti orang fikir […]

Continue Reading

Pengalaman Hilang Ahli Keluarga Buat Kali Pertama

Pengalaman Hilang Ahli Keluarga Buat Kali Pertama

| August 9, 2020 | 0 Comments

Pengalaman Hilang Ahli Keluarga Buat Kali Pertama | Assalamualaikum saya berumur 24 tahun dan ingin menceritakan kisah kali pertama hilangnya ahli keluarga buat pertama kali dalam hidup. Kisah ini berlaku sebelum PKP bermula lagi tapi baru sekarang nak share pengalaman ini. Ayah saya telah dijemput meninggalkan dunia ini pada Bulan Februari tahun 2020. Itulah kali […]

Continue Reading

Mangsa Penipuan Ejen Penapis Air Koko

Mangsa Penipuan Ejen Penapis Air Koko

| August 5, 2020 | 0 Comments

Mangsa Penipuan Ejen Penapis Air Koko | Assalamualaikum wbt. Sesunggunya waktu aku menaip confession ini, aku dilanda kebuntuan dan keresahan yang amat sangat. Sebagaimana yang kalian baca dan menduga dari tajuk, benar – aku adalah mangsa penipuan ejen penapis air yang agak popular Malaysia- Koko. Aku perkenalkan diri aku dulu. Nama aku Uya, berumur 19 […]

Continue Reading

Kau, Perempuan Makan Banyak

Kau, Perempuan Makan Banyak

| August 5, 2020 | 0 Comments

Kau, Perempuan Makan Banyak | Hi semua, assalamualaikum! Namaku Dimsum. Seorang perempuan 20-an, yang sangat suka makan dalam kuantiti yang banyak. Aku tahu ramai je manusia dalam dunia ni suka makan, tapi aku nak cerita pasal suka makan BANYAK. Aku sebenarnya takde la makan banyak macam Isaac Osman makan tu. Kau gile ke. Tapi kuantiti […]

Continue Reading

Boring Cerita Zina Syok Sendiri

Boring Cerita Zina Syok Sendiri

| August 4, 2020 | 0 Comments

Boring Cerita ZIna Syok Sendiri | Sebagai seorang lelaki yang merupakan silent reader di page ni, aku pun terpanggil nak turut menyumbang sikit perkongsian pandangan aku bersesuaian dengan isu yang sesuai sangat dengan tajuk yang aku letak kat atas tu. Para perempuan yang seolah berlumba-lumba bercerita kisah-kisah perzinaan kau dengan begitu detail sekali, dan isteri-isteri […]

Continue Reading

Babysitter Kecewa

Babysitter Kecewa

| August 4, 2020 | 0 Comments

Babysitter Kecewa | Saya ada terbaca pos Permintaan Seorang Pengasuh baru-baru ini di IIUM-Confession. Izinkan saya membuat sedikit luahan saya sebagai seorang pengasuh. Saya baru mula mengasuh dalam setengah tahun. Memandangkan anak sendiri tiga orang dah besar dan semuanya dah bersekolah, saya pilih mengasuh sebagai sumber duit tepi. Suami tak izin untuk saya keluar bekerja […]

Continue Reading

Pengalaman Hidup Susah

Pengalaman Hidup Susah

| August 3, 2020 | 0 Comments

Pengalaman Hidup Susah | Aku Tiha (bukan nama sebenar ). Awal 40an. Sudah berkahwin 4 orang anak. Punya seorang suami yang baik. Aku sebelum ni hanyalah silent reader dalam wadah ni. Tapi teringin jugak nak berkongsi sekadar iktibar. Syulur andai tulisan aku ini disiarkan. Mudah mudahan sedikit sebanyak boleh jadi renungan bersama. Aku ingin berkongsi […]

Continue Reading

Awas, Jodoh Seeker!

Awas, Jodoh Seeker!

| August 3, 2020 | 0 Comments

Awas, Jodoh Seeker! | Assalamualaikum. Namaku Ana, janda anak dua, berusia 30an. Aku wanita yang bekerja dalam sektor awam. Apa yang hendak aku kongsikan ini diharapkan bermanfaat kepada sesiapa sahaja yang sedang mencari jodoh. Zaman sekarang ni, ramai yang menggunakan media sosial sebagai platform untuk mencari jodoh dan aku tidak terkecuali. Semasa PKP dulu, aku […]

Continue Reading

Kucing

Kucing

| August 3, 2020 | 0 Comments

Kucing | Hai, aku bukanlah seorang yang pandai dalam mengarang dan menyusun ayat, jadi tulisan ku ini tidaklah seperti yang seindah korang biasa baca. Aku berusia diawal dua puluhan, dan sedang menuntut di ipta timur tanah air. Keluarga ku besar, adik beradik lebih 10 dan ibuku adalah ibu tunggal. Masalah ku bila covid melanda dan […]

Continue Reading