Misteri kehilangan seorang pegawai keselamatan dan kesihatan pekerjaan sejak 10 bulan lalu terjawab apabila mayatnya ditemui di dalam kenderaan yang terjunam ke sebuah sungai di Jalan Nenasi-Pekan, Pekan hari ini.

(VIDEO) Lepas10 Bulan Hilang, Kereta Muhammad Iman Aqmar Ditemui Dalam Sungai

Mayat Muhammad Iman Aqmar Dzulkarnain, 24, (ketika kejadian), ditemui lengkap berpakaian kerja ‘offshore’ di tempat memandu kenderaan Nissan Grand Livina miliknya.

Muhammad Iman Aqmar dilaporkan hilang sejak 29 Oktober tahun lalu dikatakan dalam perjalanan pulang ke tempat kerja di Kemaman, Terengganu.

May be an image of 1 person and text

Menurut ibu mangsa, Azmawati Ab. Kadir, 54, penemuan kenderaan itu disedari oleh orang awam yang melalui laluan tersebut sebelum memaklumkan kejadian kepada pihak berkuasa.

“Saya terima panggilan berhubung kejadian ini pada pagi tadi, sekarang pasukan penyelamat sedang menarik kereta dan mayat anak saya masih di dalam kenderaan itu.

“Memang saya sahkan, itu anak saya dan nombor kereta sudah nampak dan itu memang kereta anak saya,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Azmawati berkata, dia reda dan terima ketentuan Ilahi malah lega dapat menemui jasad anak lelaki sulungnya yang sudah hampir 10 bulan menanti khabar berita.

Kosmo! pada 2 November tahun lalu melaporkan seorang ibu dari Taman Air Biru di sini masih kebingungan dengan nasib yang menimpa anak lelakinya yang dilaporkan hilang sejak 29 Oktober lalu ketika dalam perjalanan pulang ke tempat kerja di Kemaman, Terengganu.

Azmawati berkata, Muhammad Iman Aqmar sebelum itu sempat balik ke kampung di Pasir Gudang untuk menjenguk keluarga selain ingin menukar kenderaan.

Selepas keluar dari rumah menuju ke Terengganu, Muhammad Iman Aqmar gagal dihubungi sehinggalah mayatnya ditemui kaku di dalam kenderaan yang terjunam di dalam sebuah sungai hari ini.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply