Tular sebuah video seorang kanak-kanak yang dipercayai dibiarkan secara berbahaya di sebuah tingkap kondominium di Johor Bahru pada Khamis, 6 Oktober 2022.

Viral Video Kanak-Kanak Panjat Keluar Tingkap Di Tingkat 16

Menurut Ketua Polis Daerah Johor Bahru, Raub Bin Selamat berkata dalam satu kenyataan hari ini, kejadian tersebut berlaku di sebuah kondominium di Larkin melibatkan seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun pada Rabu, 5 Oktober 2022.

“Kanak-kanak tersebut dikatakan bermain di luar tingkap tingkat 16 di kondominium itu tanpa pengetahuan bapa saudaranya dan ahli keluarga yang lain.

“Semasa kehadiran pihak polis di tempat kejadian, pihak kami mendapati kanak-kanak tersebut telah tiada di rumah dan dikatakan telah mengikuti bapanya pulang ke rumah mereka di Pasir Gudang,” jelasnya.

Dalam pada itu, pihak polis IPD Johor Bahru Selatan telah memberikan nasihat kepada ahli keluarga kanak-kanak itu bagi tujuan langkah-langkah keselamatan agar kejadian seperti itu tidak akan berulang.

“Pihak polis menasihatkan kepada ibu bapa dan ahli keluarga supaya memantau tingkah laku atau aktiviti anak-anak supaya tidak berlaku kejadian yang tidak diingini,” jelasnya lagi.

Disamping itu, orang rami juga dinasihatkan untuk tidak membuat sebarang spekulasi berkaitan kejadian tersebut.

Sumber : SK

Share.

Leave A Reply