Doktor Terkejut Menemui ‘Logam’ Di Dalam Perut Seorang Lelaki Selepas Dia Berhenti Minum Alkohol. | Seorang lelaki Lithuania menelan objek logam, termasuk paku dan pisau, selama sebulan selepas dia berhenti minum alkohol, lapor BBC.

Doktor Terkejut Menemui ‘Logam’ Di Dalam Perut Seorang Lelaki Selepas Dia Berhenti Minum Alkohol.

Menurut laporan itu, sebuah ambulans membawa lelaki tidak dikenalipasti itu ke hospital selepas dia mengalami sakit perut yang teruk.

Doktor mengeluarkan kira-kira dua paun kepingan logam semasa pembedahan, memanggilnya “kes unik.” Barangan lain yang ditemui adalah skru dan kacang, lapor unit kesihatan tersebut.

“Semasa operasi selama tiga jam dengan kawalan X-ray, semua bahan asing, walaupun yang terkecil, dalam perut pesakit telah dikeluarkan,” kata seorang pakar bedah, Sarunas Dailedenas, The Guardian melaporkan.

Seorang lagi pakar bedah berkata bahawa mereka “tidak pernah melihat sesuatu seperti ini,” menurut laporan itu.

Gambar mengejutkan yang disiarkan oleh sebuah saluran berita tempatan menunjukkan barang-barang yang dikeluarkan dari badan lelaki itu, dan ada yang kira-kira 4 inci panjang, menyebabkan kerosakan kepada “dinding depan” perutnya, menurut laporan.

Menurut BBC, pegawai hospital berkata lelaki itu berada dalam keadaan stabil selepas menjalani pembedahan yang memakan masa yang lama.

Sumber: Insider

Share.

Leave A Reply